Calvin歌唱小教室,原來呃尻人??

980 回覆
885 Like 38 Dislike
想聽你既cover
咁你學嗰陣係幾錢?
擱淺最高粒音先C#5 已經冇咩歌手唱到
你同我講c6
女歌手都要假音先上到啦 想聽你cover
香港新一代高音王
會唔會係整咗容咋?
咁又唔止我 你睇吓個post
老師會唔會用藝名炸
唔差 級數似陳業坤
絕對唔係天生, 你講呢2個都唔係天生就唱到咁
完全同意
要屌都要屌中point 先得架
佢youtube channel 都有d 免費教學影片
係要屌既就捉住佢教人果part 黎屌, 講咩樣衰冇感情都唔關事

利申 完全唔識唱歌既野, 但有時睇佢片感覺佢係有d technique 去教唔識既人
至少一聽到佢d terms行外人都覺得佢係真係有研究過讀過下書啦
又research又有論文support 純以technique去拍片教人我真係唔覺有咩問題
個個屌黎屌去都屌晒d唔應該屌既野做乜鳩咁撚多冇腦既人上連登咩真係
如果有心改善,都係正正經經搵老師教會好D,上邊都有巴絲分享,自學會判斷唔到自己係咪真係用岩個方法。

可以搵D真係教唱歌基礎既課程,市面上有唔少實惠既選擇。
pushhhhhhh
散賣與bundle概念
真係咁難明咩
係囉, 咁呢個撚屌憑咩收咁貴?
乜而家興唱得愈難聽愈貴咩?
關事嫁,就係所有嘅成本最後未會轉嫁到學生嘅學費身上
拿好老實講, 我覺得吳浩康唱得好聽過佢好多
但講唱歌技巧, 佢真係好一般
如果講教人唱歌, 呢個Calvin一定教得好過佢
甚至是但一個學開歐美聲樂既都教得好過吳浩康
但我都幾肯定唔太多呢類老師可以唱歌唱得好聽過吳浩康
不過唱歌好聽同教唱歌真係兩回事黎
如果講教唱歌, 示範到各種"技巧", 係重要過示範到唱得"好聽"
但$1800佢又真係收得太貴
個calvin成日同條女一齊上鏡
點睇張學友?佢話自己無學過唱歌
第一次聽佢唱歌,唔算難聽,但唔會比錢學
無學過唔於天生係咁無人天生音色係可以有感情
有感情係睇你點運用把聲, 用咩技巧, 咩唱腔
甚至根本一個人天生把聲就有好多唔同既音色
唔係得一種, 所以係睇你點運用
張學友無跟老師學, 但佢係自學
唔係天生把聲就可以唱到咁
我諗佢比在座每一個人後天付出心機練歌/聲練得更加多
當然佢係極有天分先可以自學到咁
btw張學友唱一首歌, 淨係當中用幾多唔同既技巧去表達感情
我諗可以寫篇論文都仲得, 而佢當中肯定研究左/學左好多
先有E家呢把聲, 咩聲底只係一部分既因素
而且根本你自己都唔會知你真正聲底係點
係比好多壞習慣影響你難聽定天生難聽?
聲底仲有幾多potential? 呢D邊個知?
用岩聲已經可以令一個人由難聽>唔難聽/好聽, 反之亦然
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞