Calvin歌唱小教室,原來呃尻人??

980 回覆
885 Like 38 Dislike
有冇人講下Claudia Koh
首beautiful soul我loop左幾十次。佢唱歌真係好好聽。

我在claudia d片間中會見到Calvin。。
咁撚貴
我以前係佢未搬大鋪時已經上過堂
不過冇上差不多兩年
我亦都有跟過啤老師下面啲老師上堂

佢唱歌真心唔好聽
但佢教唱歌方法係work既
好過我係啤老師果到學
可能一對一集中啲
佢都真係解開到我一啲疑惑
啤老師果到唔夠容易get
成日叫我諗住舊肌肉,但冇教我點可以控制得好啲,用啲咩方法
而相反calvin會導你用到果個肌肉
以前個收費我覺得叫合理既
但如果1800一堂就真係太誇張

不過而家呢行太多人做
好多人攻擊黎攻擊去 切勿跟車太貼
學過聲樂,佢技巧係算幾差
真心,其實佢唱得真係唔好聽
佢之前仲要有一齊屌ga老師
咁所以學幾耐
點分d 老師係咪呃鐘
想知你跟邊個學

我上網睇有時會睇orange (好似周杰倫嗰個)黎學
之前有聽佢唱 覺得佢係有技巧 但好普通
把聲唔夠磁性同似女人聲 唔會想重覆聽果種
好認同上面有人講唱歌好聽係天生
如果真係有得練到好好聽twins 關智斌啲啲唔會唱左幾廿年都咁9難聽 最多難聽既人走去搵返arm自己key既歌 聽落只係無咁難聽 你睇calvin哥自己條女都唱到咁
巴打最高唱到實嘅假音有幾高
你份工就係工 人地份工就係發夢
8級都唔會夠膽收1800一堂
外國番黎既都唔洗咁貴

千8應該差唔多可以跟杜麗莎果啲學
資歷嗰度我都想知 等佢出黎回應啦
但收費個到都係百貨應百客既姐
人地呢個價收唔到學生就自然會調低㗎啦
唱歌既話我反而覺得佢cover 既歌一般但分析個陣示範幾好聽
理得佢係咪呃人 唱歌好聽咪得 樓主係咪妒忌人有才華呀
原來呢啲要1800/hr
我去學車500/1.5hr 已經覺得好撚貴
呢啲唱歌堂真係有人去上?
香港業餘果班係收得貴d專業反而冇錢

之前跟joey tang 學結他,徐繼宗 ah bert 果啲學作曲都係收好平

香港音樂人好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞