Calvin歌唱小教室,原來呃尻人??

980 回覆
885 Like 38 Dislike
你成段comment每一句都話緊畀我聽你係本人
垃圾ga老師都攞出嚟講
咁依家結果係點?炒晒車?

利申:間唔中見到佢評自己中意既歌就會睇下佢d片
但覺得佢唱歌好老師feel 太多技巧放出黎 唔係好中意聽

覺得佢好白 化妝定點
試下放鬆聲帶
做個練習 閉氣再開返幾次
應該會搵到聲帶閉合嘅感覺
應該會應覺有個位開左
然後專注係聲帶閉合先
然後一個簡單嘅身體幫助 企直個人
心口打開小小 唱高音 提自己唔好drop
一想少少drop
就打開多小小胸肌肉 同企直個人 ,隻腳企穩
試左呢類簡單野睇下幫唔幫到先
感覺*
連登法庭有裁決未?
告人嗰個都唔出庭作證
無罪釋放啦
冇炒,佢認佢CV有錯
年份打錯

至於 中學 大學sing con都寫落去
你理閪得佢

而「$1800/h」呢個論點
基於自由市場原則,所以唔存在問題
點解個風向50/50咁

1800一堂喎 出面琴行價係1800四堂
1800算係名師價
有人講有比心機做教材出片就得?其實個個有心教都咁做㗎啦

講Autotune嗰位巴打啱一半啦 去過吓啲錄音室都要求vocal係唱到盡量少走音 個source一定俾人聽落ok先再用autotune幫一幫 而唔係一般觀眾聽落都走哂音 用一個咁樣既source tune極都tune唔好 如果係出片更加要練習得好啲

利申自己都係教樂器 我更加唔同意咩識教唔等於唱得勁 外國可以有人唱得又勁 收既價錢貼地/訂閱制求 成日出youtube片 even你聽唔明佢講既野起碼你有個vision(望到有個好聽既人唱歌 )想講無個vision點知自己點樣進步法?你望到個呀sir唱得難聽點inpire你?

唔明有啲人講雖然難聽但係教得好係咩意思 佢套system啱 就冇理由會覺得難聽 唱pop個system既出發點唔係要令到普羅大眾好聽咩 用咩胸腹有邊個唱歌老師唔係咁講

個ig page就兩睇啦 唔好聽咪attention seeker 不過人地都匿名 反而個page其實係公審係ig揾食嗰啲*老師* 因為我都成日睇到嗰啲老師既廣告 如果另一個邏輯 一般觀眾唔識 睇到呢班老師既廣告 就出事 廣告個力量係可以好強 唔好話咩聽到差唔會跟佢學

大家諗吓係學緊私人班喎 係收得貴過琴行好多喎 你想學一啲general既野 一定有更多便宜選擇 如果佢係好有特色 (無論教學方式/唱法) 大家不妨比較吓
原來收1800咁貴
搭單問下 有無人聽過老虎歌王
咁set得高某程度上都表示咗唔志在教人先會開到咁貴嘅
都係經濟問題
你成段係咪講緊人地收1800 唔得?
收得貴過琴行好多 <-- 點解要拎琴行來做standard
出面有更加平既又點, 平就要揀佢?
你中意買屈臣寺$13一支水既, 我同你講惠康果支係$4.5咋, 咁姐係其他水賣得太貴, 黑心?
btw super nova都係鳩比賽,啲committee好鳩
用假音唱到 但人地原唱用真音上 成件事正好多
周深級boss
真係想見識下🙏🙏

唱到A4已經cover到9成流行歌, C5 cover到99%
仲要C6

利申非正式統計
連登仔一得閒冇野做就最鍾意玩批鬥 睇你唔順眼就要整死你先安樂 最好踩到你連份工都冇埋 成班傻閪一講乜就信乜 十足十似班牆內支那仔咁
啱呀
我都唔明林家謙唱歌有咩好聽
Calvin 嘅唱功實力好過林家謙就真
佢試過唱到IU A5 連音
林家謙音域唔算高又冇乜氣力應該唔得
搵佢教就死得啦

其實佢呃人又收咁鬼死貴又真係唔啱嘅
但佢啲教學片係有料到嘅
佢教啲發聲技巧等嘅concept 唔係差㗎喎

再者佢post 佢中學歌唱比賽嘅片串自己以前唱歌難聽
老實講應該冇咩可能當時贏到比賽
加上師兄話男仔唱到C6已經好尖,但男仔正正常常唱歌又要G5-A6,呢個前後矛盾既理論真係想理解多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞