Calvin歌唱小教室,原來呃尻人??

980 回覆
884 Like 38 Dislike
詳情可以去返@hkdjesus ig睇。
聽過佢唱歌 真係一般
佢唱歌直程難聽, 每次佢一示範一定快個段
終於有人講
屌推
技巧可能係有 但係唱歌完全無感情
小弟幫大家cap左個2011 supernova final list上黎
成日YouTube見到佢,原來呃人

1800一個鐘仲貴過睇演唱會

咁調轉講句,唱歌教師其實負責教發聲,唔需要咩感情

不過如果真係昆人就唔岩啦
Lm
lm
小弟走左去check佢個ICMA 2013
原來林家謙係同期合唱組冠軍

林家謙幫埋林宥嘉寫歌勁佢咁多都未出黎收1800/1hour

真係戥佢唔抵

https://post76.hk/news/2013/05/sennheiser%E5%85%A8%E5%8A%9B%E8%81%B2%E6%8F%B4-%E9%A6%99%E6%B8%AFicma%E5%A4%A7%E5%B0%88%E8%81%AF%E6%A0%A1%E6%AD%8C%E5%94%B1%E6%AF%94%E8%B3%BD2013/
有冇得聽下
睇一分鐘就上一頁
好L gay
終於有人講
其實點解有人比咁多錢學唱歌....
個人覺得一個唱歌老師當然要識好多唔同唱歌技巧,然後識教學生點去運用同點處理呢d嘅唱歌技巧。但我覺得Calvin唱歌好悶,冇起伏,太多不必要震音,轉音唔順暢,唱每一首歌都差唔多!
但奈何有好多香港小朋友聽到嗰個人唱歌有音,有個勢就以為人地好有料,重要走去比1800報名。。。
我相信一定有人唔認同我講法,未比佢教過點知佢差呢?但我就係一個聽完佢唱歌都唔會想報名既人。比1800?我比多200可以比杜麗莎老師教重要附送心理輔導。ummmm... 唔好同我講杜老師唱歌方式好舊啊,因為Calvin唱歌方式都係舊式。咁大家自己選擇喇!
我本身對唱歌都有研究,係度分享一個係外國r&b好出名既唱歌技巧 (Vocal Runs &Riffs , Agility)
姐係轉音,或係冇歌詞要唱既時候,得翻音樂既時候加上裝飾音。e.g. 衛蘭 AGA 都會有好多。心亂如麻係一個好例子。Runs Riffs可以做到好有難度,但我認為最基本既三轉音都有好多唱歌老師做得好差,Calvin係其中一個!轉音轉得差會令整首歌好反感。以上就係我睇法同少少嘅分享,我希望香港音樂係越嚟越好,而唔係有人為錢去欺騙他人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞