Calvin歌唱小教室,原來呃尻人??

980 回覆
885 Like 38 Dislike
聽 scream
單係 sunny 鐵樹蘭同 supper moment 都兩回事
梅姐 IQ 博士把聲都唔同啦
睇你留唔留意㗎啫
林俊傑前期同後期完全兩種音色喎
殘酷一叮都有幾件識扮聲唱歌啦
變咗鬥高音Post
高音就叫有唱功咁盧廣仲贏哂啦
盧廣仲高音?
以後聽升 key 雀唱歌算
見到有條片請三色台D人上去做嘉賓都已經ban咗
花生真係好撚正
都岩既
如果老高開量子力學課程
一定可以貴過&爆過晒所有教授
唔好話量子力學
求其開生產力課程都收爆人
scream 果d,係技巧黎嘛。
講野同唱歌又兩回事wo, 同埋都係短暫時間,唔係長期。
咁既然係咁,係咪所有人都可以透過後天努力扮到陳奕迅?即使係曾志偉都得?
咁陳奕迅就唔值錢la 係咪。我舉哩個極端例子就係講出 哩d 我地叫做屬於個人嘅聲音特質,唔可以通過後天去作出完全改變。改都只係改到少少,例如本身講野有嚴重壞習慣,咁改正左佢,把聲變好聽左,但個好聽左都係根據自身個聲底去變好,你唔會由一把薄聲變厚聲。
例如sunny 唱scream 同陳奕迅唱scream 你都會分得出sunny 同 陳奕迅嘅不同la 咁點解你會分得出?你透過d 咩去分出?咪就係佢地把聲底。
你講野有d 矛盾wo 用技巧係渾然天成,但又唔係天生識唱歌
但你都分得出哩把聲係林俊傑哩個人嘛。佢點練點變你都唔會認錯佢係陳奕迅。
明唔明我想表達嘅野。
佢應該計錯左個數字,高左一個八度
屌你錯L晒歌詞都照出🥴🥴
鬥高音
緊係香港林子祥
台灣張雨生楊培安啦
上過佢一期初班 2200 8堂我覺得算係咁

重點係你可以即場唱 佢即場同你講返邊度要點唱 應該點發聲
自己一路以為用chest voice唱歌就係用緊丹田 高音都係夾硬嗌上去
學完先知高音原來係應該唱head d

佢有冇料教勁人我就唔知 但對我呢D初學者黎講好有用
配音員可以改變自已既音色,點解歌手唔可以?
呻下姐 做咩大家咁真心
不如你search下Estill同New York vocal coaching先講野啦,唔係淨係得SLS先會講聲帶閉合嫁。可能大家對科學呢個字既定義有唔同,不過我覺得其實未學過又未study過,單憑一句"聽佢啲野"就抹殺人地付出既心血同啲老一輩話啲後生仔唔捱得苦冇分別。

利申,跟過佢學接近一年,已轉其他老師。
你太睇得起係香港撈音樂
屌你 魯振順嚟嘅
把聲薄 但唔算難聽
高音原來係應該唱head d ?
即係假音?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞