4.5G 才是王道! SmarTone 推$120「真.無限」4.5G 月費 Plan

1001 回覆
197 Like 150 Dislike
128kb真係慢到同無無分別

淨係用到黎check msg
仲上台 真係on99
聽人講smt係最好
最高速 21mbps
上年先簽左88蚊
速度好慢
佢個爛鳩5G
我轉番LTE仲快
最鍾意你呢d 懶醒既on9 仔
唔熟個樣又扮哂專家 講d concept 錯到仆街都係咁出黎柒
我呢幾年用過 3 smt,屋企人用csl,全部都係無限速無限上網,重度用家(平均60gb以上, 郁d過百gb)總結黎講

Smt 穩,到到都收到,極少會斷,但平均慢過其他幾間唔少,可能csl收緊90幾mb smt先20幾,有時連登load gif都有排load,過海巴士間唔中會慢到上唔到

3(而家用緊),比較多死位,間唔中會斷,打打下機會load空氣,而家fup後,經常得2-7mb,勉強睇youtube睇netflix都ok,但一傾埋電話就會得2mb以下,搞到睇片會load同斷,但正常情況速度唔差既,過海巴士都上到網

Csl唔係親身用,眼見既速度快時就好快,但地鐵會斷就成日聽
你打咁多字除咗無腦人身攻擊冇一個句係有用,真係服佩你
淨數據黎講有冇人試過鴨聊佳
雖然係CMHK
5G都係要佢唔限速既大容量,你長開VPN跨國咪會覺得快啲囉
netflix成日睇實你有冇轉區,唔長開VPN佢就番黎香港區,又要清data重登
netflix跨埋區都係download好啲
初速太慢netflix會比一陣屎你睇,跳時間又要load

我既環境CSL 5G冇咩load 空氣,但係手機好熱係真
呢加啲影片/網站都做到好適合係4G行,資料大細都壓到好細
除非你down 藍光Remux放NAS係手機stream黎睇但其實50-70Mbps都夠
有冇sales留個contact
有無人知FUP有幾快
依家用緊自由鳥$180 15GB 好似轉呢個抵好多
瘋狂睇1080p
我全速用緊兩百幾mb
用緊smt全速4.5G + csl 5G
用5G 部機用一陣就開始暖 但都唔會成日收唔到同load空氣
而smt 4.5G 係地底依然有優勢 csl 5G係地底唔太穩定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞