4.5G 才是王道! SmarTone 推$120「真.無限」4.5G 月費 Plan

1001 回覆
197 Like 150 Dislike
12個月後都唔知點啦

得果21Mbps 真係無謂上網啦⋯⋯笑死
smt 續約 5GB 62+18 咁抵?

但上網見唔到呢個 plan
上面講緊hkbn smt網絡
我用緊118 個plan
21mbps 玩到40gb 仲未鎖
以為 smt 係 smartone
其實我用左兩年3hk 118 plan
真係好滿意
除左佢無啦啦 限5mbps
不過呢幾個月唔知係咪俾人屌得多佢就冇再限5mbps
4.3 手機之存取點(APN)設定必須為“SmarTone”。數據用量不適用於 2G 手機/流動裝置或以手動選擇 2G 網絡的手
機/流動裝置,及不適用於其他流動裝置(包括但不限於 USB modem / pocket wi-fi / TV box / BlackBerry 7 OS 或
之前版本之 BlackBerry 智能手機)、透過手機共享上網功能 (包括 tethering) 、 P2P 應用程式 (包括 BitTorrent)
不支援以手機瀏覽器的桌面模式瀏覽網頁

https://cdn.smartone.com/other/tchinese/tc_T351_c.pdf

不支援以手機瀏覽器的桌面模式瀏覽網頁,
其實係點解?
我用緊3hk 21mb,同smt 2mb兩個都係無限,講真我之前用123 4.5無限,使用體驗可以話無分別,youtube fb ig完全無問題,地鐵仲唔會load空氣!
其實真係冇分別
我之前用smartone 無限plan
轉左呢個 3hk 21
基本上load 野冇分別
今個月仲用到40gb 仲未慢
我 3 仔 / SMC 都有用, 以前用單卡 iPhone 已經覺得 SMC 唔會好得過 3 仔

而家轉咗用 12 Pro Max 有雙卡就睇得好清楚, 3 仔多啲格數嘅機會係大過 SMC

成日話 SMC 好收, 真係唔知係打手定廣告效應
自由鳥冇無限數據
實際有冇人試過得唔得
SMT少發射站過3
但係3 d發射站全部都係裝係黃埔麗港城
有春用咩
hkbn都有租cmhk,睇清楚先
黃埔果度裝得幾多
裝得多會干擾嫁!
而家3都租埋啦
唔知幾時租埋csl
而家用緊88蚊5GB PLAN,發覺唔夠用,仲有成年幾先完約
想問可唔可以UPGRADE上呢個PLAN?
咩速度
唔得,因為實質同 grade,plan 嘅名係一樣
我都想轉同你一樣 plan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞