4.5G 才是王道! SmarTone 推$120「真.無限」4.5G 月費 Plan

1001 回覆
197 Like 150 Dislike
佢隻自由鳥game儲咗十幾GB未撚用 唔想轉走蝕咗
呢個係好問題
始終smt係第一次出呢種plan
未有先例可以參考
中伏與否真係要靠親身用過先知
同埋唔只3
Sun果個有時候限到2-4mb
不過唔係長期,係間唔中
可能真係過左繁忙時間就正常快返
有冇人用緊呢個plan 會唔會好伏 特別係7GB之後情況係點 有d想轉
笑死 smartone shk
其實都仲好多人 簽plan

我自己以前都係 仲要拖成家 家庭plan

用過年卡 發現速度 同聲稱咩600 全速差唔多 ,地鐵仲要有時年卡收得好過csl

完約 成家都換晒 volte 電話年plan + data 年卡 (雙卡)

一個月當你用15gb data先係 3x蚊/per month
仆街
尋日打來叫我 268 25gb plan
話多謝我係佢十幾年客戶
年卡+Sosim才是王道
覺得21M就夠既,應該好多人未用過
到時一中伏就伏足2年
屌要下年先完約
上面有人話sosim慢同唔穩
可唔可以分享下你係用緊咩volte 電話年plan + data 年卡?
我自己都計緊咁樣雙卡定係簽plan比較抵D
比中移動自己續左plan
諗住打去cut 轉呢個 21Mbps係咪真係唔伏?
可唔可以插落路由器當wifi用
3萬 volte 65蚊1年

激卡70gb 118

15gb一個月 真係3x蚊
google左得50gb 1年唔太夠
有冇得增值同埋點樣帶號碼過去
唔該ching
副機用緊激年卡
有冇得帶號過去
唔清楚我年卡通常用到夠期就買過一張新卡
Value gb 無得mnp
仲用緊3台118無限LTE
其實大把plan仲正
3萬 volte 係咪可以帶返手機號碼去?
但如果過左一年, 我唔記得增值係咪就冇左手機號碼?

激卡係每次用完就買張新卡定係增值用舊卡?
想問下4G 21Mbps 同 4.5G 既 21Mbps 有冇分別

我都係由SMT上堂轉儲值卡
每個月$68 2GB 21mbps
之後唔高過1mbps
2000分鐘
淨係send msg多都好夠用
YouTube 都load720p片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞