4.5G 才是王道! SmarTone 推$120「真.無限」4.5G 月費 Plan

1001 回覆
197 Like 150 Dislike
今日開始
近排都要臨尾先打爆7gb
直接dl個windows 10 iso打爆佢試啦
唔緊要
等你
打爆之後記住report下
睇下會唔會限死2-3Mb之類
本身都係,但而家改用 2GB plan, 用完比 $50 就多 5GB,抵過就咁 $120 6GB
4.5G採用LTE Advanced Pro,其概念由NOKIA 於 2014 年底首次提出,並於 2015 年 10 月被 3GPP 確認成為LTE的新標準。正如名字所示意般,4.5G 是 LTE、LTE Advanced 的進一步技術演進,亦是各大網絡商進入 5G 前的重要一站。4.5G透過聚合載波、4x4 MIMO 以及256 QAM 等技術,網絡商可提供服務的 4G 網絡容量及下載速度會較以往更多更快,有助解決網絡塞車等問題。

From Wikipedia
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E7%A7%BB%E5%8A%A8%E7%94%B5%E8%AF%9D%E7%BD%91%E7%BB%9C

Btw
4G全速點解會係得42Mbps?
一日仲有年卡既存在,呢啲plan都好難大熱
其實好多人搞錯左,5G之所以革命性係因為理論上佢係快過1000Mb樓下嘅有線plan當然啦呢到未計佢stability同基站要起幾多,只能夠講民用黎計速度5g係唔輸lan
但係高速5g要密到好似wifi router咁
咁wifi6都理論9.6gbps
快慢差別咁大都一齊叫5g 其實好水人
係咪真係share唔到wifi同上網用唔到desktop mode
mmwave 背住個基站都已經收唔到
香港啲樓仲要咁密

mmwave 好似會展入面裝係天花嘅話就有佢用處喇,唔使次次一開concert 就全世界上唔到網
係咪變咗呢個?
一直都係呢個
真係唔可以電話開桌面模式既網?
同問
到而家都冇人答 share hotspot 同 desktop mode 既問題

上面條友又話轉左打爆7gb試
點知原來係等到月尾
以為你咩7gb咁巴閉仲要拖長黎用
咁叫做幫我地試
等得黎我自己都上撚左台轉個頭打爆埋
呢啲真係講個信字
3就係咁,原本好地地,無啦啦鍾意限鳩你就限你又吹佢唔漲
用撚緊csl無限plan啦柒頭
想轉又洗唔洗同你申請過先呀
好撚勁咁學人做炸兩
仲有 你係咪岩岩幫你樓下個看更含撚完黎?
把口咁撚柒臭既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞