4.5G 才是王道! SmarTone 推$120「真.無限」4.5G 月費 Plan

1001 回覆
197 Like 150 Dislike
5G 網絡啓用將近 1 年價錢貴、體驗差,4.5G 網絡數據反而越來越抵玩,尤其是儲值卡市場越賣越平。不過,要玩高速嘅「真.無限」始終都要上台,SmarTone 最近新推嘅 4.5G 基本無限數據計劃,以 HK$120 月費提供 21Mbps「真.無限」,合約期仲只係 12 個月。

SmarTone 4.5G「真.無限」
HK$120 月費
網速最高 21Mbps
SmarTone 以往嘅唔多同人鬥價,不過今次新推出嘅 4.5G 基本無限數據計劃,月費 HK$120 加行政費 HK$18,即係埋單價每月 HK$138,同 3HK 嘅 MO+ 及 SUN Mobile 睇齊。
正喎,唔知用緊98蚊兩mb plan可唔可以升呢個
今日先簽左140
Sosim $33 50GB月 都用唔晒
21叫4.5
食多你$2
真心覺得 5知 冇乜用暫時來講來講
得21我繼續sosim加年卡keep號碼唔好?
88係21mb 5gb + 128kb無限
正常只要新plan貴過舊嘅
你重新簽24都比你
其實佢限21mb嘅話佢用10G都無分別
簽完約router放出嚟都抵喎
用5G又熱又倒水,速度又唔見得快,穩定性仲差咗,同事用CSL 5G係狂斷線load空氣

就算速度快又有乜用?一秒download完一套戲?依家串流睇片,睇到邊,load到邊,download你條毛咩

雲端打機用lan線極低latency都未搞掂高動作性/槍game,用5G玩下雲端象棋都得嘅
用幾GB又變龜速果D?
42 先係全速吧
唯二作用就係玩speedtest & ofca嗰時用

J完網速可以轉返4g慳電
老母用緊5G
netflix set好畫質較高
岀街都係比360 480P佢
3就算啦
信號差到一個點
一入電梯就load空氣
我2個月前3百幾先簽咗 屌
理論值可以近1Gb
不過一向廣告會宣傳做300
到你自己用個陣又再打折
好似我上年用數字台
佢比個5我
42mb 只係 4G 速度

4.5G 可以上到幾百 mb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞