4.5G 才是王道! SmarTone 推$120「真.無限」4.5G 月費 Plan

1001 回覆
197 Like 150 Dislike
d咩真無限過左額全部限速
幾時有個真真無限
咁佢4G減咗頻段又係事實(轉做5g)

加上呢啲卡priority又低啲呢
2MB係夠用真心 Netflix都睇到 youtube 1080就慢d
7gb後一樣係fup
21mb以下,低致128k
DLLM我轉自由鳥咁耐未試過係屋企收到爆格
最柒係坐近門口會收多兩格
坐入廳到屌你老母夠膽死得1格/收唔到
有呀有呀
但我好寒酸想慳錢諗住5GB都勉強夠用
點解你唔考慮$98 7GB其後128kb, +$18升級去2Mbps嗰個嘅?我上佢網見佢依家免埋行政費即係116就有
咁 sun mobile keep number 都係 $16
21mbps叫3.5g
佢點知你用緊 desktop mode 睇網頁, 佢 set 個 detect UA, 一 detect 到係 desktop mode 就 cut 網?
自由鳥已轉
試下用唔用到 hotspot 同 desktop mode
有得加緊係加,依家用無限2mb就係唔想
成日提心吊膽 計住用幾多

呢個唔係比新客咩?
想知120蚊呢隻夠唔夠係街睇波
有時想係街睇
同埋有冇人知CSL送3000 CLUB積分即係換到幾多錢既野
我下個月中先轉到到時report
仆街黎
呃完人貴一貴用5G就出4.5G
用5G都係傻仔
用咗十幾年smt, 接收一定好過CSL, 地鐵巴士大部份都收得幾好, 屋企就睇屋宛啦, 不過返到屋企都係用wifi架啦!
同意,嚟緊我都想跟巴打咁玩,唔想比smt 撚狗咁,之前join 過5gb plan, 而家$106一個月,得5gb, 之後仲要限速,依家啲新plan 越來越好,仲要唔使捆綁簽約,簽約真係戇鳩,方便少少,但比勁多錢

我都打算玩自由鳥個平plan 加儲值年卡,好過簽約比人撚狗
但自由鳥有多600mb 數據你玩,我自己覺得偏向想join 自由鳥,假設儲值咭冇錢都可以即時買gb,仲要用smt機站
建議用咩data 卡
我上網睇過激卡係用smt 機站,我自己偏向激卡,但有冇巴打用過可以分享吓效果點
未成熟嘅嘢就用
預咗伏必中
睇唔睇到片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞