公務員2021-2022年度薪酬調整討論區

1001 回覆
56 Like 312 Dislike
加救護都合理 消防不了
我無講過要加入境 睇清楚我嘅回覆先答嗲啦
傻,入咗之後國安法同你逐個捉
最後唔止凍薪係工都冇埋
講得好
淨係識屌晒全宇宙 屌人地睇唔起你班公務員
自己唯一有能力反抗既時侯又咩都唔做
任人魚肉自然是唯一結局
冇勞氣,純粹食飽飯冇屎屙9 up下

個回覆出左成日,冇一個cctoy走入黎回應我D問題,留個負評就算鳩數

次次都係咁,講事實又唔岩聽,理性討論又唔比,一日到黑都盲撐blockblockblock大佬我想上下連登輕鬆下睇下d 9post,個個台都見到班cctoy走入黎咬人你唔煩我都厭,走返入cctoy啦好唔好
我想睇呀 全力支持 千其唔好縮
既然你計花紅 雙糧
不如計埋公務員啲津貼先 例如房屋津貼個啲呢
真係好想睇你地點樣 "如果仲減人工應該真係會暴動"
是但一個部門罷得成工我切700萬碌柒比你都得啊
低級公務員可以有咩津貼
講到反抗咗就唔駛任人魚肉咁
我都好想睇下公務員暴動
18萬公務員得二百個唔簽宣誓
你同我講暴動
真,連聲都唔敢出啦,如果而家要強制打疫苗,未又係死住狗去打
假如政府強制全民打疫苗
你又會有咩行動去反抗呀?
公我贏,字你輸
一早打左復必泰啦

唔係反政府反到冇理性既
成Q日話市道差,根本來來去去都係旅遊業差,我有幾個Fd,做裝修又有,做物流又有,花紅仲多過疫症前
其實好明顯官校人
有乜好同佢拗
夢叔以前都試過開aco你問鬼答都俾班仆街追擊我,又老屈我話aco份工係好好定點,大佬我純粹都只係想解答下佢地對個post嘅疑問同交流下,都係個句,同佢地認真你就真係輸了
巴打有冇反抗政府唔交稅先?唔係用血汗錢供養港共下話?買樓有冇唔交印花稅?住公屋有冇做租霸唔交租比仆街政府?
如果係咁,出面做緊中資個啲係咪都要屌埋一份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞