公務員2021-2022年度薪酬調整討論區

1001 回覆
56 Like 312 Dislike
黑警有point加個post得4, 5版, 好和平
但一講公務完就犀撚利啦, 頁頁都有, 個個幾十版屌到上天
on9
你呢d街外人都收到所謂既風
反而我地正職就乜柒風都冇
咁你自己諗下你果d所謂消息有多成係真啦
*2020 至 2021年公務員的薪酬趨勢結果為 :*
(a) 低層薪金級別 ( 月薪低於24,070元) +2.31%
(b) 中層薪金級別(月薪24,070元至73,775) +3.01%
(c) 高層薪金級別(月薪73,776元至147,235元)+2.72%
按公務員的薪酬開支, 扣減遞增薪額開支(即低層、中層及高層薪金級別的遞增薪額開支分別為1.16%、1 .03% 及1.04% )
得出 2020 至 2021年度的薪酬趨勢淨指標如下︰
(a) 低層薪金級別 +1.15%
(b) 中層薪金級別 +1.98%
(c) 高層薪金級別 +1.68%

係WhatsApp group 傳緊 真定假
佢加返都重係比前年小3%d人重話佢加返所以其他人有得加

利申 私人工 2年都3.x 咁
fake news
努力交稅啦
應該就唔會啦
邊個部門可以每日返工遊車河scan車牌
去地鐵站罰企涼冷氣
上年都無加啦屌佢老味
今年追上年都唔過份啦屌你老母
扣下個月糧易過追你錢
平時吠開個幾隻癲狗聲都唔敢出聲
除左黑警藍屍,真係諗唔到咩人憎普通公務員多過黑警
老老實實
低層仲還梗過年借糧
又扣返幾個月既減薪
咁都幾難捱日子
新年無啦啦比舊錢你跟住分半年扣呢樣野都唔知邊個on鳩唸出黎,最慘唔借仲要填form,成件事錯撚哂
eo1都係7皮幾
班狗既人工完全離哂譜
毅進都仲高人工過jre officer
早左出糧無咩所謂
但遇著要減人工果下就會大撚獲
一野出少好多糧

屌你一個白衫popo成世唔升都成9皮2
我做到咁辛苦 考咁多野為左咩
食撚屎
咁出左result係咪仲要上財委會?應該會date back返去今年4月1號?
推下post 先
世界就係咁

不過掉轉睇, 唔出高人工搵鬼做呢D位咩
一早填form 取消大糧
有排……
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞