公務員2021-2022年度薪酬調整討論區

1001 回覆
56 Like 312 Dislike
上年條數都未撚計
唔撚駛還呀
仆街林鄭
咁你要唔要9折人工 嘔番上年收左個d出黎先?

利申公墓猿眼濕濕
拿,話左啦
佢出得賤招黎比班狗跳POINT就知文職肯定凍/減
呢個時勢佢唔減都偷笑
仆街林鄭自己加薪就話跟機制
我地呢啲中低層就好似由佢9UP咁講個數字出黎話加就加話減就減
利申:我自己覺得今年係要凍薪就算加都係加番上年 但佢啲公帑咁浪費法都幾肯定減屌佢老母
班狗由ON9又有得加 起薪成2萬尾痴撚線
嘩仆你個街上年應加唔加 今年重要減人工 相反長糧個班就年年加
最緊要係物價依然繼續加 黎梗仲惡性通脹
文職根本忙到pk
減人工真係hea做算
加人工定減人工
你都會hea做
2021 紀常會倡警員起薪點加至26,190元 頂薪近$70000 警長督察薪點加3-5%
https://lih.kg/2527569
狂賀
少少hea做 變好hea做……
簽完乖仔紙仲減?恰鳩me?
屌,唔撚係呀,減薪?
但班紀律部隊做過D咩? 可以全部起薪點再升多級先?
屌呀,我地依班公務員係咩?
林鄭減薪一年屆滿即追回差額 2021年月薪加8%至42.33萬 反映政府財政良好
https://lih.kg/2527651
佢啲政策閪都叫中央指示
但佢個人言論先恐怖
屌你當時話佢話加人工啲人不滿佢話跟機制
但到公務員既就要共渡難關痴撚線
加或減或凍,都係hea做架啦
佢依單唔嬲
但紀律部隊果D先嬲呀
琴日比人捉完去無牌骨場,唔理佢係真按摩定係邪骨啦
就出咁既相關新聞出黎起薪點跳上1級
因為比人睇好係下任一哥既,被捉到去無牌骨場 為左佢地士氣唔好低落就咁樣增加起薪點?
香港警察:警隊招聘困難 希望宿舍可以吸引年輕人加入警隊
https://lih.kg/2516389
收皮la效忠港共
你同班狗冇撚分別
福利就佢地奶哂 罪就其他公務員受哂
證明好多人雖然把口話老細衰,但當自己要做腦細出錢時其實都係會有比得錢就應該要駛到你命都無嘅心態
我唔信中低層會減
預左架啦老老實實
幾撚天真幾撚岸鳩先會覺得而家2021年政府要睇你班友面色
好聽仲可以叫自己公僕難聽當你走狗都不如
你唔做大把人排隊做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞