細佬課金課到癲咗,點算?

1001 回覆
861 Like 92 Dislike
呢啲人俾佢知搵錢有幾辛苦佢先唔會亂洗
建議樓主狠狠咁玩斷糧戰術cut嗮佢
佢偷嘅話就報警解決
真心唔明仲有人係咁話年代問題
你老味我番工,夜晚有時要買餸每月都係3k幾
初中,乜鳩都屋企support都話2000唔夠
想知咩game
我細個有玩,所以佢跟住玩,到我大個唔玩,佢仲玩緊

係假膠嘅話我會作過好啲嘅game唔會俾你覺得我係假膠
我細佬一個月得1000
抵死,人有錢就身痕,更何況唔使自己賺
唔俾錢佢咪得,開頭應該會發癲
講真,啲錢俾咗佢點洗係佢嘅事

最大問題係佢偷錢,呢樣嘢一定要話佢
初中得500
你悟性太低
解決方法大家已經比左佢
兩千蚊零用錢仲窮…
係 王者for 弱智玩
下,我得日常飯錢炸wor,有返part time之後全部錢拎晒黎應付日常開支😕🤨🧐
帶佢上大陸個d戒斷中心
包出返黎成個傻仔咁
初中二千蚊零用錢叫少...係咪而家世界唔同左
我都有exactly 講過呢啲嘢,不過佢意見接受態度照舊
真係冇得理
一係就唔好比
冇得救,BTW 電話貨金game害人不淺。
讀個頭起碼33蚊一碟冇菜肉排飯,一個禮排150五日學,有剩當零用,姐係你想儲錢就係學校買10蚊兩條雞柳+維他奶
你同我講一個月二千零用仲有錢食十幾蚊既杯面
課電腦驚就買steam卡、gash嗰啲

手機驚佢用itunes pass
唔俾錢佢咪得囉
嘗試理解下點解2000都可以叫窮嘅原因先:

當一個月返22日學
交通要自己搞掂 - 當要轉車$10一程, 來回$20, 一個月已經去左440。
然後假設學校仲未有飯賣, 要出街食, 學生餐當$30*22 = 660。
咁樣已經去左1100。

如果唔好彩晚餐都要自己食, 街市飯都30蚊, 即係已經冇左1760。

剩低200幾蚊做咩? 望見一個月得返200幾蚊都心寒啦, 點會唔窮?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞