細佬課金課到癲咗,點算?

1001 回覆
861 Like 92 Dislike
我當年要自己去打獵冇零用錢
呢隻出名垃圾
仲想講等你細佬第時清醒啲
想賣ac嘅話好多驚都有價有市
但呢隻真係
認真答 為咗佢
報警
我得$200
屋企唔理佢啲錢用喺邊?老豆老母有冇問過佢用咗喺邊/有冇儲錢嗰啲
佢又肯唔肯答
如果心虛唔講即係佢都知道錯,光明正大話課金屋企都唔care咁幫唔到你
我中學得$100個星期
6年無加過喎
你細佬有幾窮??

不過有一點你細佬講得冇錯
啲錢係佢嘅你理撚得點用
睇唔順眼咪叫老豆老母cut佢零用錢囉
岩岩井完
我以前見到呢D post都係好似你咁
過幾年你都係同我一樣
當沈迷完了/追唔到進度而無癮就自然棄GAME 之後唔好再俾佢玩新的課金GAME
一樣
我以前都有個朋友讀啲普通band 1中間既中學,練完游水食飯成日嗌窮要食平啲。到新年佢老豆叫我地上佢屋企拜年先知,佢原來住旺區豪宅頂樓4戶打通連天台。之後傾偈先知佢老豆做hsbc高層,最高嗰幾個嗰隻,年薪已經係千萬計
嗰日佢老豆4點收工,430翻到屋企同我地吹左陣水之後老婆沖左杯咖啡比佢,佢拎住杯咖啡望住個海景嘆啡,嗰刻我先明咩叫,天外有天人外有人,成個高人咁
但個仔每星期零用得200蚊,用突左可以問老豆老母借,但要計息,同老豆deal好點還,下個星期開始扣。可以買遊戲機,不過一係借一係考試成績好好。
我個朋友而家自己開左公司,年薪過百,我就仲打緊份牛工
我嗰刻真係覺得仔要窮養
關你春事咩
諗起魔獸男 應該會即刻發癲
睇精神科啦
上咗癮要行為治療慢慢戒
Btw 佢封利是每人一千,話多謝平時照顧佢哋個仔
2200?
我當年禮拜一至五每日50$
禮拜六日無錢洗
想同同學出街都要餓幾日先夠
但屋企有樓做生意唔窮唔有錢
睇嚟你哋唔止窮仲唔識教仔
我中學每個禮拜$300零用已經係成班fd最有米....$2200叫窮
Cut零用然後叫佢搵part time,自己返完工可能都唔捨得課
一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞