細佬課金課到癲咗,點算?

1001 回覆
861 Like 92 Dislike
咁我中小學應該係窮過乞衣一日10蚊唔包飯
報警
萬幾蚊每個月一井!
先下手為強
認真,除咗偷錢果度好似大家講要搞外。
最大問題係初中你地俾咁多零用錢已經係錯誤。
唔駛做咁有錢仲要初中,想威想型就會變得好易。

當然有啲嘢出左就好難收,除非你全家找到籍口要開始斬零用錢。

與其要佢控制課金咁撚難,不如你教佢點用零用錢找錢仲好。一來要成本買野(我當炒波鞋咁講),買左野自然課少左,二來佢願意日日杯面都課金,證明佢係有一定的自律能力,只係用錯地方咁解。

若果你令到佢感覺到錢找錢的成功感,咁你又唔擔心佢經濟先,點課都得,其次佢有機會將注意力轉移出來。

但緊得唔好教炒牛展果類高風險野,否則你下次出post就係細佬炒股輸左百幾萬,點算?
教佢做正行野就好
我1500。lunch 大概30幾蚊 車錢來回10。早餐8蚊
自膠

真係睇唔到佢偷嗰段

偷錢就要屌

但係本身零用錢點用真係唔關人事
得偷錢唔啱
但其他錢係佢肯死慳每日捱杯麵嘅
老實講 佢用係邊關我撚事咩
咁你不如話就咁殺死佢咪唔會偷錢囉 最快搞掂
你呢種心態短期可能係解決到 但長期影響絕對係好差
樓主開呢個po我相信都係想佢細路好 唔係淨係錢嘅問題
改撚晒8達通
包車費食飯,但係停課屋企人有照畀零用,因為細佬唔肯扣,都嘈過好多次交
2000蚊零用錢,我出嚟做野都無
點解你地咁就佢 由細到大都係佢發脾氣就屈服?
我自己玩單機game,成日推薦佢玩佢都唔肯,我諗呢方面我改變唔到佢
兩千蚊零用代表佢老豆好錫佢啫,唔代表唔係窮
雖然未去到無錢剩
試下傾下,

唔好一開波就del game,咁會搞出人命。若果咁隔硬del game,一間你細佬睇唔開就玩完

真係認認真真傾下
偷唔得,要教
係,成萬蚊叫$600嘅雞,一個月可以叫成15次,姐係兩日一次,仲慳到$1000 。而且青春期性慾一定要發洩得好,如果唔係,就一係打飛機成癮變毒撚,一係為咗屌閪溝港女溝到自尊&錢都冇晒。為咗培養正確嘅性觀念,我係十分同意倪匡所講中學生應該要叫雞見識吓。
偷錢嚴重啲wor
第時唔打機有其他興趣
佢都習慣偷錢解決問題 咪好大獲
diu我都成日同佢講話返工搵錢好辛苦,返M記得40蚊但佢仲覺得好多,話返一日就有幾百蚊又可以課金
啲錢係佢憑本事攞返黎。點用關你咩事。
咪老豆開ac再打柒兩個仔
唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞