細佬課金課到癲咗,點算?

1001 回覆
861 Like 92 Dislike
佢課幾多係後話
偷錢先要解決,
一係你做醜人,一係私底下同老豆老母講
收好曬啲錢佢,偷錢個癮去課金先係問題
你細佬仲有錢過我
洗唔洗執紙皮先叫窮
你都識講2011
呢個問題真心要解決,如果等佢再大d申請到信用卡咁就大鑊......
同佢講遊戲入面d大佬全部都係假玩家來,唯一存在意義就係tum玩家課金,再將d科學數據(遊戲manipulate 人既慣常手法)比佢睇,比佢睇下,當佢自己以為課金可以令自己係遊戲世界入面買到主宰權時,真正被玩弄於股掌既係佢自己。
經濟封鎖始終唔係長久之計...
課落隻game就有問題
你課落條女就ok?
2千蚊零用錢都叫窮撚, 正常中學生係咪 五千蚊  見班友用IPHONE , IPAD , 成日食好野. 好正
上個禮拜google map個post,2012年500呎樓都係二百幾萬咋
del哂佢啲game
屌佢老母奶頭樂
手機game/電腦game嘅大公司每日幾百人返工不眠不休
又美術部又技術部又營銷部
就係為咗令你細佬哩啲人上癮同課金
佢一個中學生炸,連社會人都頂唔到啦
咁佢點會夠哩班商家鬥,想唔中招都難啦
頂唔到誘惑,就一開始唔好遇到誘惑
就如減肥,頂唔到朱古力,就一開始唔好望到朱古力
所以del哂佢啲game

實有人話咁樣限制佢自由
而家佢係偷錢課金
法律上睇係個「不能正常治理自己的人」
如果佢係哩種人,就有責任去管。
你會唔會偷你老母錢再比條女? ON9
佢用佢既零用課就由佢, 佢要自己受番。
但偷長輩錢就唔得啦, 要阻止, 同佢講再偷就同父母講
以為我自己覆
其實d錢點解咁易偷
成日唔見錢就叫佢收好d啦
鎖起佢又好,放係銀行又好
Delete account /game 冇意義,一樣有第二隻game. 長痛不如短痛。 要比佢知道課金同賭錢都係同一點事。 因為都係張d錢用左起唔係本來正常既用途。 我諗計 你自己衡量做唔做。

計1 你借d易 話佢隻game 好玩, 一齊玩。 你都課金(當然就住留d/全力) 你就睇下你想效果點。 比佢睇(證據) 你都課左幾多, 過一段時間食唔好著唔好, 再問細佬,阿哥冇錢借d黎得唔得(直接話呀哥冇錢冇零用比佢) 。 佢會驚覺課金可以課到咁令一個人變曬,導至一個家庭出問題。

計2 都係扮課金課到冇錢,仲要借錢借大耳窿。 揾人扮上門追債嚇你家人(包括你細佬), 佢就知原來d錢可以會係咁。

2計同一道理, 就係比佢起第二個人身上(家人更震憾) 睇到課金出既問題, 佢先驚覺。 佢到時會問你點解咁, 你就答佢, 你咪一樣係咁。 我知有人會問, 洗唔洗真係比錢出去課金,揾人扮大耳窿咁跨張。 我會咁諗做d野洗d錢可以救返個細佬,扶返細佬去正途。 你又覺得抵唔抵?
你都on9
我並無合理化佢偷錢

偷錢仲大件事過課金
但個標題竟然係講課金先
咁你都知樓主個立場係邊
錢包的路
每個月2000零用 但係3個月課咗一萬蚊?
玩咩驚
睇清楚先啦
仲有 最緊要加多一句反問(細佬) , 你都唔覺有問題, 有咩問題姐。 完成。
Sor鳩
真係痴撚線 上當年 課完200蚊 要慳住洗 樓主一定00後有錢人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞