細佬課金課到癲咗,點算?

1001 回覆
861 Like 92 Dislike
不如叫佢玩csgo啦
買csgo d skin 起碼可以賣返出去
呀偉
篤灰啦,呢啲無得救
每日笑佢on9

課完都係廢

心淡就唔會再課
初中課金用信用卡
錢又唔係佢自己賺,其實係人地可以控制佢點用錢先岩
呢個世界,有幾多駛幾多,如果錢係佢自己賺的,佢要掟錢落d弱智手機game都冇人阻止到佢。
我返工拎黎玩既錢都洗唔到2K一個月
我中一至中六都係一星期有$150都係包晏晝嗰餐
佢讀band 1中學今年要揀科,我又叫佢溫書,亦都詳細分享過經驗同傾過,當晚好似領悟到啲嘢咁不過第二朝又打回原形
有剩錢課金 姐係可以cut budget 啦
樓主知佢cso咩名,
跟住你比錢人 ,叫人sm佢
咁佢玩到冇癮
之後就唔玩
同埋叫佢還返偷個數俾兩老

唔係就同兩老講以後零用出杯麵俾佢
咪係囉
基本上係你哋屋企由細到大縱到壞哂
咩叫唔肯扣,而家係邊個賺錢養家,點解佢有話事權? 點解發脾氣就要俾佢錢? 咩道理?
錫佢同縱佢係兩回事
所以而家個情況,其實係你哋屋企由細到大縱佢嘅結果..
email比營運同佢講d錢係佢偷屋企人既 睇下拎唔拎得返d
我見之前新聞偷老母信用卡課金個d都有得拎返
其實樓主可以試吓叫你細佬每個月交番個開支洗費表比你屋企人睇
一黎又可以加強佢對財務管理既概念二黎你地又可以mon到佢洗費
叫佢所有支出都要出番單比你地過目
如果有不明開支/做假數就cut佢零用
依d要由細教同灌輸
如果課金錢真係佢自己死慳死抵咁儲我覺得無問題
我之前讀中學 一個月零用錢得$500咋喎仲要攞嚟搭車同食飯
呢啲on9仔你依家唔打柒佢,第時佢知屋企人好恰就真係有排你受
咪再講咩善意勸,再唔強硬啲就收皮
學生食飯,唔會除以30日嘛....
我依家出來做野,lunch都食唔到70一日
佢係偷錢,所以cut零用冇用
只會越偷越多
一係打獲甘一係報警
課過一隻免費手機遊戲兩三年,宜家諗返起都覺得自己on9
以前讀中學 每個月二千蚊包搭車食飯 都係啱啱好 無閑錢課金
steam有csgo畀佢玩,佢玩過幾局就冇再玩啦
每月比錢變每日比錢
每日比70蚊佢洗
偷錢果到就改唔到嫁啦
買個夾萬鎖起佢啦

你叫佢改,改唔到嫁啦
我屋企都有個偷錢課金每月番幾日pt 既細佬
日日係屋企訓/打機
無你細佬呢種人 社會競爭性會大好多。
第時都係做藍領 自己攞嚟
咩game又唔講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞