【短故】《我家姐竟然做咗我班主任???》

850 回覆
652 Like 125 Dislike
一下睇完個故
個故幾好睇呀
支拎樓主
最尾第十五篇出得幾句

完左?

似係啦,草草收尾
好波 爛撚埋尾 讀者作者雙輸
最尾第十五篇出得幾句

完左?

似係啦,草草收尾

達哥:未完.mp3
轉去紙言出
但又出得個幾篇
未完 繼續等。

樓主 第16篇

我前兩日發生咗啲意外,老實講,我到依家都未知點樣做先好,只好見步行步。

喱半年應該係我人生中最黑仔嘅半年,因為喱半年發生嘅事接二連三,而且唔係啲咩好事,唉...所以只能怪自己黑仔啦。

雖然係唔開心,心情都幾低落下,之前都好低落架其實,但我都會每日出一次文,盡量一次過可以出幾多得幾多。

我唔會斷架,唔洗擔心,我都仲會keep住出文,但相對就會慢啲,希望大家唔好介意。

而喱個故都會拉長咗少少,希望大家仲可以繼續支持啦,多謝!
唔想寫落去大可以講句話唔出,好過咁草草寫幾筆當一篇出
正評多負評咁多都可以扭計唔寫既
我又點會吹得你漲
不過家姐比個mk溝左果段真係有d on9
我寧願你亂倫
每日出一次文?
成班真係on撚9
屌走左出文個個你地會開心d?
喂你地緊係吹人唔漲啦 直情你地自己丟架啦
我由樓主上一個故追 都覺得樓主有交帶
自己屌走樓主仲話吹人唔漲攞返炸沙
好野好野
留名 求樓主出文
留名 繼續有係紙言追故
樓主支持你
樓主加油 快啲出文
應承過大家寫完後會過嚟更新返

件事過咗咁耐,個故唔會知唔知改變到大家嘅印象,有咩建議可以留低,我會接受同埋會改進

我會post曬係紙言所打嘅文,然後會出埋個結局佢

結局我會優先出咗連登再出紙言

有咩意見歡迎留低,亦歡迎大家一齊討論
【12】
我心入面講咗好多粗口,直頭想開佢拖,但我忍!

「咁我對Miss Tai無興趣呀嘛。」我坦白講,雖然講出嚟佢哋以為係掩飾,但事實上我又真係無興趣,又唔係講大話。

「下?Miss Tai咁正都無興趣?你係咪男人嚟架?」同學A即刻搶住講。

「佢係咪鐘意漫澄呀?所以先對Miss Tai無興趣?」同學B係度鳩估。

「我諗係啦,成日同漫澄係度有講有笑咁,方死唔係溝緊人咩!?」同學C個樣極度黑人憎,我唔係幾想理佢哋班友。

我依家只係想幫家姐出番口氣。

「爛口輝,你過一過嚟呀。」我向佢揮一揮手。

「咩事呀?有咩咪係度講囉。」總係有啲人咁唔通氣!

「我有料要爆呀,咁你過唔過嚟?」我火都嚟埋,大聲喝佢。

可能咁樣喝一喝就嚇疾佢,佢哋成班你眼望我眼,似乎估唔到我都會咁好火。

「好好好。」爛口輝死死氣咁過嚟。

我哋行去班房一角,然後佢就問:「咩......咩...事呀?」

我輕輕一笑,佢嗰種想扮兇狠,但其實心入面又驚青咁嘅樣,真係幾好笑下。

「今日放學,約埋David去XX公園門口等,我有料要爆,唔嚟你哋會——後悔!」

我未等爛口輝嚟得切反應,就返返去自己個位度,完全唔想同佢再有咩接觸。

漫澄一如以往咁坐係度睇書,佢嘅世界似乎係得書,因為小息嘅時候佢都好少同我哋班啲同學傾計,有嘅,但唔係我哋班囉。

都好嘅,可以投入係書嘅世界入面,唔洗理會出面班閒雜人,與世無爭,先係好事。

平時嘅佢會好專心咁睇書,唔會理我,但今日佢出奇地放低手頭上嘅小說,轉個頭問我。

「做咩事心情唔好呀?」聲音聽起嚟好平,明明絲毫感情都無,但佢嘅關心,突然令我覺得好感動。

仲令我諗返起爛口輝嗰番說話,話漫澄份人古怪,我話呀!係佢哋唔識貨就真!!!

「無事呀。」我強顏歡笑,係自己鐘意嘅女仔面前,我唔想表現出自己嘅軟弱。

「好啦。」佢笑咗一笑。

哩次係漫澄佢第一次對住我笑,雖然只係微微一笑,但我都覺得又好似拉近咗咁,心情亦好返好多。

佢嘅微笑,有一種療癒嘅功能。

到咗放學,我係公園嗰度等佢哋。

過咗無耐,佢哋兩個有傾有笑咁行過嚟,完全唔知一陣會發生咩事。

點解我會揀喱個公園?因為我同家姐傾偈就係喱度,而且喱度唔近學校,應該唔會俾人知。

「嗨!大英雄!」爛口輝好好笑容咁同我打招呼。

「叫我哋嚟有咩料爆呀?」David把死人聲更加令我覺得——黑人憎!

佢 chock住把聲嚟講,係男仔眼中係柒,但係女人眼中係型呢......所以我唔明啲女人諗咩。

我二話不說,一拳向佢塊面打落去。

好痛!我第一次打交,真係架。我睇電影呀,古惑仔之類嗰啲呢,以為打交好型,佢哋唔會痛咁。

我打David一搥,但我拳頭都好痛,但心好爽快。David用愕然嘅表情望住我,我都估到佢接落去想講咩。

「打鳩我?你無撚病呀?」佢由愕然嘅眼神,轉為憤怒。

爛口輝都一樣愕然,但我目標唔係爛口輝,主要打David先。
【13】
我無俾David佢有休息嘅機會,佢退後咗幾步,我即刻沖上去打多佢幾掌。

佢都算反應快,有做防禦,我已經無得打咁輕鬆啦,但我都用盡全力,一諗起家姐就力量係咁湧出嚟。

David俾我打到無力招架,已經好幾處爆曬肛。

「喂!企係度做咩呀!幫手啦!」佢好大聲呼叫爛口輝。

我連正眼都無望過爛口輝,我懶得理佢幾時嚟幫手,我只係想怒打David。

我一拳一拳咁往佢個頭起勢咁打,每一下都用盡曬力,雖然自己都好痛,但一見到佢咁黑人憎嘅樣,就覺得喱啲痛算得係咩?

過咗無耐,爛口輝已經過咗嚟,兩個人合力成功阻止咗我,但佢哋無因此收手就咁走,反而兩個打我一個。

我預咗。

但起碼都可以打到David爆曬肛,大家都係兩敗俱傷。

我最尾都拖住傷痕累累嘅身軀返屋企,但我唔敢返屋企,我驚老豆老母見到會......鬧鳩我。
但起碼都可以打到David爆曬肛,大家都係兩敗俱傷。

於是我徘徊係屋企留下,唔敢返上去。我細細個做錯嘢都係會咁,唔敢去面對。

次次都係家姐幫我,今次都唔例外,我心入面係期盼住家姐都會幫我。

我一路等,等到天黑,覺得咁樣唔係辦法,於是決定返上去嘅時候,俾我係樓下見到同我一樣,諗住返屋企嘅家姐。

「細佬?做咩係度嘅?」家姐一放咗工,就唔叫我做英雄。

一時之間,我都反應唔過嚟。

「無...嚟抖下氣姐。」我求其作個藉口。

可能係燈光問題,家姐仲未察覺到我嘅傷口。

「嚟啦,咁我一齊上去啦。」家姐上前想拉住我隻手,我下意識咁避開。

「做...咩?...哇?你搞咩嚟呀?」

家姐終於發現。

佢即刻拉我去一二邊,搵個無咩人嘅地方,然後好嚴肅咁問我咩事。

佢老師嘅威嚴又再出現,完全同佢係公園係二個人嚟。

「無......落樓梯仆街姐。」我講咗個連自己都唔會信嘅大話,但總好過唔講呀?

「唔洗你講呀,家姐都知道咩事啦,你當我傻呀?!」

「如果我蠢到咁都俾你呃到呀,就做唔到你班主任啦。」

家姐講嘅任何一句,我都駁唔到。

「嚟啦,去我屋企啦,你依家傷成咁,返到去老豆老母又嘈到拆天架啦。」

「下?咁你今日㗇做咩?」

「諗住俾家用架,依家睇嚟就要遲下先啦!」

係我徬徨無助嘅時候,又係家姐出嚟幫我,我諗屋企人就係咁,互相幫忙。

係自己無助嘅時候,屋企人就係你嘅依靠,我如是,家姐如是。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞