【短故】《我家姐竟然做咗我班主任???》

850 回覆
652 Like 125 Dislike
一到新開學期,又會諗起歐陽震華,雖然係李克勤唱嘅。

『同學各位找各位~~~這是你的開學禮~~~』

今日返學,我已經好撚興奮,晨咁早起身,好有精神。

點解?

因為我係暑假得知,我哋全級最靚嘅女仔——漫澄,將會光臨我哋班。

我哋班男仔已經講掂曬啦,我哋全班得40個人,男女啱啱好一半,20男20女。

我哋全班男仔一於早啲返去,一人霸一個位,然後隔離唔好坐人,睇下女神坐邊個度。

一返到去,果然佢哋都到曬,得我一個最遲。

「大英雄,乜你咁撚遲架?」爛口輝一如佢嘅作風,又爛口爆粗。

我叫戴英雄,由細到大啲人都叫我做大英雄,我深深覺得我老豆老母係玩鳩我。

「我估唔到你哋咁撚早姐。」

我哋提早咗成個鐘返嚟,走廊度係一個人都無。

我哋準備好之後,就衝咗入去揾定個靚位。

我已經計算好架啦,經過我仔細嘅分析,漫澄佢一路以嚟讀書都好好,所以我估計佢會比較坐前面。

所以我會揀前面啲嘅位。

我屌你哋個老母呀?仆街﹗
班友仔同我揀曬前面,搞到我要坐第二行,原來佢哋都蠢唔曬﹗真係呢…….

咁正常會揀後面啲架嘛,可以得閒無事做下其他嘢。

我無嘢好講。

「喂﹗聽講我哋班主任好索喔﹗」我隔離再隔離嘅小小明擺出一個咸濕樣,睇嚟應該幾正下。

呀﹗係啦,我今年form4,讀econ同中史。

「點呀,有幾索?」我參戰。

然後一班男仔圍埋一齊係度傾,「聽講好後生,長腿,有波,樣唔差﹗」

講到好似AV咁索咁,會唔會我哋班男仔忍唔住衝上去,輪班主任大米?

咦﹗諗起都覺得變態﹗

但係我哋班仔就講到好變態,咩中出100連發呀,千人斬呀之類,我都廢事聽。

見到我班啲女仔陸陸續續咁返嚟,我都無再參戰,我純粹想好奇一下班主任有幾正。

於是我決定去轉廁所,避開下。

點知返到去,已經見到漫澄坐係我個位隔離,我個位係比較靠窗,而佢就正正坐係窗邊,而我就係隔離。

佢低頭係度整理緊個書包,紥起咗條長長嘅馬尾,精緻嘅臉蛋,同埋齊陰,真係好得意好靚。

我個心無跳得好勁,但我feel到成個人好緊張……

坐係佢隔離。

但我哋一句聲都無講過,令我覺得好尷尬,但佢完全無嘢。
無幾耐,鐘聲響起,我哋都坐好,啲男仔就雙眼有神,盯住門口睇,期待嗰位索到仆街嘅miss。

過咗一陣,一個長髮飄逸,身材娥娜多姿嘅女人,手中捧住一堆書同file緩緩走入課室。

我唔知我係咪我睇錯,個班主任係咪我家姐嚟?

但佢著嘅及膝裙同淺藍色襯衫,真係係我屋企見過。

我知我家姐係老師,有教開書,但唔係教喱區,做乜鬼會係喱度見到佢?撞你個鬼囉﹗

「哇﹗」全班男仔都露出讚嘆不已嘅叫聲,同埋色迷迷嘅眼光。

只有我一個感到訝異,點解我家姐會出現係喱度?
好似唔錯
樓主加油
推下
lm
Lm
留名
又係樓豬條撚屌

lm
Lm
lm
出現了
出現了
留名
書生 說好的迪士尼呢
又係樓豬條撚屌

lm

又屌
書生 說好的迪士尼呢

準備緊架啦 只不過手痕想打文
迪士尼個故諗住出一系列 不過唔知大家鐘唔鐘意姐
聽聞推post同正評會加速 (好似係)

Btw 中午時分出文
留名
家姐佢掃視全班,最後嘅目光停留係我身上,嗰種得戚嘅眼神,我一啲都唔覺得陌生。

我每日都係屋企見到......喱個家姐,轉數好快,所以成日都恰我,笑我。

但私底下對我好好,只不過成日串我姐。

我家姐大我8歲,我form1嘅時候佢就升大學,嗰陣時仲係會考制度。

上咗大學嘅佢,好忙,又要顧住拍拖,又要打工咁,好少會返屋企。但佢間唔中都會約我出嚟食下飯仔咁。

佢中學嘅時候已經好多人追架啦,都唔知係咪屋企人俾曬最好嘅基因佢,樣又靚,身材又正。

佢對波就係令佢慢慢成功嘅其中一個因素,閪,條條女都有,但係波,就唔係條條女都有。

可見波嘅市場需求比起閪係大好多。

點解我老母生到我咁撚矮?

16x嘅我對比落家姐170度,行出街我都覺得自卑。

每次出街,啲人都係咁望住我家姐,但佢好似無咩嘢咁,我都慣咗架啦。

佢性格一向都好玩得,又串得,所以身邊好多男仔fd,上咗大學,雖然讀中文,男性朋友反而有增,無減。

我好奇怪點解佢會揀做老師,我仲笑鳩佢話,你去做老師,教壞人呀!

又邊個會估到......佢依家會嚟教我先得架?

我中文今次仆街了。
有得睇冇得食
留名
二家姐
親人做自己老師既好處係咪可以直接係屋企交功課
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞