【短故】《我家姐竟然做咗我班主任???》

850 回覆
652 Like 125 Dislike
屌live左 快撚D出 但個題材好似邊到睇過
晏少少出文
「我姓戴,大家可以叫我Miss Tai。」家姐佢好霸氣咁坐低。

「Miss Tai,你有無男朋友呀?」呀風舉手問道。

每班入面,總有一條友鐘意搞事,出風頭,呀風就係嗰位。

「遲下你咪知囉。」我家姐都唔係省油嘅燈,用佢招牌嘅笑容殺死曬全班男仔。

「依家嚟選咗班長同副班長先,方便之後做嘢。」佢喱個口吻就係平時係屋企點我做嘢嘅口吻。

佢拎咗張人名表嚟睇,「咦,我哋班有位同學同我同姓喎,都係姓戴﹗」

「真係喬啦﹗哈哈﹗」佢好輕快咁講,除咗我之外,相信其他人都覺得係巧合。

「大家覺得大英雄擔任我哋班嘅班長好無呀?」佢講得振振有詞。

個個都拍手叫好,啲男仔仲要叫囂:「好呀﹗大英雄﹗大班長﹗」

我feel到唔係咁好嘅預感......
屌live左 快撚D出 但個題材好似邊到睇過

同問
聽朝早再出文
歡迎大家留言講下感受
Kitty
more
居然係新故 more
Lm
lm
好似幾過癮
lm
Kitty

Kitty同呀水亂入
留名
留名
好頂癮
「咁我哋嘅副班長就係大英雄隔離嗰位女仔好無?」家姐佢露出一個甜美嘅笑容。

.........

鴉雀無聲,無反應。

「同學...」同學一次。

「同學...」同學兩次。

「同學...」同學三次。

成交!

我輕輕推一推漫澄,我掂到佢呀!因為依家係夏天,佢著住短袖連身裙,姐係我哋嘅校服。

雪白色嘅連身裙,配係佢身上,簡直就係天使降落人間。

我掂到佢雪白嘅肌膚,滑滑地咁,好正!

然後漫澄先識得反應,「吓?」

我輕聲說:「班主任問緊你嘢。」

「呀!唔好意思。」

「唔緊要。」睇嚟家姐佢要營造一個和藹可親嘅形象,「咁你做我哋嘅副班長得唔得呀?」

「吓?」佢又再呆咗咁。

家姐唔等佢反應過嚟,就直接講:「咁就由你做我哋嘅副班長啦!大家俾啲掌聲!」
留左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞