「日本WH工作假期/留學/生活討論」 (4)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
100題都好易
佢係問
前面紅燈應該點做
A) 停車
B) 加速
C) 響「安」

咁上下程度嘅問題
姐係好似香港考安全卡咁
問埋啲低b問題
安全卡都好D,考既人隔離果個份卷會唔同,

因為我之前考果時有兩個大陸女人互抄答案,但無留意唔同問題
今日積金局突然向傳媒發「嚴正聲明」指,鑑於香港特別行政區政府已於今年1月29日發表聲明表示不承認BNO護照作為有效旅行證件和身份證明,亦不會在香港獲承認為任何形式的身份證明,因此計劃成員不能依賴BNO 護照或其相關的簽證作為申請提早提取強積金的證據。

當局指出,強積金受託人在執行強積金計劃行政工作時,有責任依據香港法例行事,受託人在處理以「永久性地離開香港」為由而提早提取強積金的申請時,必須擔當把關者的角色,審視申索人所提供的證據,及檢視全部事實和資料,當局會繼續與強積金受託人在有關方面作出跟進。

痴撚線
自己錢都唔比拎, 要打工仔強制供款已經仆街
on9
巴打新片好正,睇完好想4月可以過到去京都
心思思,準備扑錘,想學好少少日文先,但又想趕得切小朋友出年開學前去。。。。
仲有半個月就完雪場份工啦
去轉沖繩休息番個幾2個月先

我=認真讀書唔是為R frd
謝謝 希望你地快D黎到唔洗日日膽心
頂手我都唔敢,而且一定去現場睇,又要認真check 盤數etc你係海地直接比錢睇都未睇過9成死
而家入到境咩
我都想快啲走
所以就係準備出發, 未出發到
絲打係咪唔會再返香港
岩岩學校個邊出通知,擔心4月未入到境可以改7月學期,唔想等到7月
唔係指責邊間傳媒報唔報,係積金局同支那玩9香港人。蘋果唔報唔通紅底報就無事。mpf就算滾到幾大,原意都係無諗過俾人咁早拎得番。不如等到入曬藉或拎到永居先拎,到時咪當係獎金。mpf 真係唔好太急拎!
除非走投無路
唔係都唔想番香港
呢樣真係好難講,琴日先有單新聞話諗住解除緊急事態宣言後,
都未必咁快開返外国人入國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞