「日本WH工作假期/留學/生活討論」 (4)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
福岡你點都要泡菜轉
關西有少量因航機
COE is not visa
點解仲未有利好消息
首都圈解禁但宮城又出返宣言到4月11日
新規感染者数
1,534
(前週同曜日比 +221)

宮城人數創新高
https://english.kyodonews.net/news/2021/03/4b7c19ae32d3-govt-to-formally-decide-on-sun-end-of-covid-emergency-in-tokyo-area.html

Japan's entry ban on virtually all nonresident foreign nationals as well as its suspension of the "Go To Travel" subsidy program to boost domestic tourism are expected to remain in place for the time being.
無啦無啦 7月煲底再見
打針成個月終於打左50萬
要加油呀
https://news.yahoo.co.jp/articles/766e7bab59fbfb0ed7a9fec3c8a35bcb1b3c6d0b

外国人新規入国停止を継続 五輪関係者らは例外 政府

留學生/商務簽就唔俾入,運動員就得
專業邏輯
https://www.youtube.com/watch?v=FLtOZhC5-Jk

宣言解除後も外国人の入国制限は「当分の間」継続
国内への入国が認められるのは、日本人の帰国や在留資格がある外国人の再入国
咁如果持有COE即係承唔承認可以入國?
我諗重點係北角肯唔肯出visa
新規唔得
開學喇頂 俾留學生入啦屌
北角而家係俾緊急同みなし再入国過咗期搞visa only
我有在留卡的
上年2月返黎,之後封關到依家都未返日本
上咗成年teams
想問下泡菜轉個啲多唔多cancel?
我有在留卡的
咪absent幾日囉,無計,我比泡菜國啲airline cancel咗
我買左2月機票 cancel 買左三月機票 再cancel
已經唔敢再買定
我就星期一拎埋誓約書同機票既itinerary 上去北角試下先
試完同我地講得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞