「日本WH工作假期/留學/生活討論」 (4)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
一定會 唔多唔少都會跟住講 如果番埋工影響仲多
2019年第二期仲等緊
想問下巴打們如果讀完日語學校想升大學係咪要year1開始
香港之前啲學歷唔會理
你香港之前讀咩
工程
大學畢業
咁你去讀2年大學院咪得
你好呀
祝願我地盡快可以出發
樓豬,睇咗你條片啦。
我都知經管難。。。。。
政府は、宣言を解除した場合でも、感染の再拡大を防ぐため、引き続き飲食店に営業時間の短縮を要請するほか、水際対策として外国人の入国を全面的に制限している措置を当面継続することにしています。
四月開學可以放棄定先
其實日本政府果邊一直都有意見話就算緊急事態宣言取消左之後,
外国人入国限制都未必會即時放寬
岩岩已經同左agent講延遲十月先讀了interview分班試都廢事搞
對佢開關冇乜希望了
已經決心online 如果你哋未辭職嘅話咪10月再去囉 你哋又唔使俾多個學期學費
決定要做唔好灰心,加油!
新人留名 好糾結

申請嗰間語言學校依家要我地本身4月入學嘅學生決定
如果21號都入唔到境嘅話,想用online上住堂先定直接延遲到7月先入學

其實我係想有咁快得咁快過去始終都等左好耐(原本係上年入學的,係延遲到今年4月)
但係又唔想online上堂,始終我同屋企人之前都有商量過,都覺得學費包埋去日本體驗生活,如果online上就冇意義

博唔博4月尾/5月頭入到境好
香港幾時可以隔離唔洗住酒店呀,好想番黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞