「日本WH工作假期/留學/生活討論」 (4)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
想知三大學歷去wh會唔會易d搵ft
有n2
都係睇咩科+自己識幾多野
出到去就係同世界比既時候
香港三大算得係咩
我主要係想靠wh諗下點搵到ft
主要見到留學洗費太貴要成廿萬

wh番工都係諗住當bonus靠果28個鐘就死得
working holiday冇限工作時數,你鐘意一個星期返足7日做到過勞死都冇人理你,一週28小時係留學生做part time
聽日考外免切替技能試
仲以為係28定40
不過wh淨係番工係咩玩法賺都唔夠洗
最好都係好好珍惜wh時間比你邊玩邊打下工,儲錢就唔洗念架啦,
好多人都係用wh最後34個月先開始認真揾ft
普通一種AT限定?係咪揸Toyota Comfort的士
操咗幾多個鐘?留名等睇賽後報告

我想外免切替準中型或者中型,日後考大型二種可以上少幾日

利申:香港齊牌,理論上最多可以轉到牽引一種,但係唔敢咁串,九成會肥鳩我

Btw...連台灣都可以免試,偏偏香港唔得,真係屌出聲,重話自己係國際大都會
我都想轉準中型
我都唔知點解台灣得香港唔得
明明一樣右軚
lm 加油
冇人同日本果邊傾咪冇人理你
你估吓777有冇咁益你同你爭取日本免試

就算美帝都係得幾個州有得免試,反而歐洲同大英祖國就好多都得
你係香港讀咪又一樣online
有心傾一樣可以,學英國唔比轉上轉就得,運輸署張駕駛執照細節有得睇你個牌係考返黎定轉返黎,再唔係要你交埋黃紙咪得
冇練過其實今次第三次考
有用國際牌係日本渣開諗住實食冇痴牙,第一次望下啲扣分位就考,點知唔熟個場,轉右睇唔清地下線差啲逆線比考官踩停臨尾香

第二次就認真睇過下google map衛星圖大概熟啲路,但反而唔記得左啲扣分位,轉左前要先靠左再轉,淨衰呢樣已經比佢肥撚左

不過唔撚驚,考一次先¥2550我豪比佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞