「日本WH工作假期/留學/生活討論」 (4)

1001 回覆
3 Like 5 Dislike

即係點
Prefer21號解除宣言
想問各位有冇九州語言學校推薦
同埋返part time 係咪大致上cover到生活費
成日想問得N5 N4程度可以做part time?
好似未溝通到
咁自己都會帶一筆錢果去架麻。如果再返埋part time 既話。正常夠既
病床使用率比之前低左。 但西村康稔話感染人數就橫向微微上升緊。 所以都係睇18號傾成點
早大發夢先會報
11月先考 報之前未有result d大學都接受
教得好唔好 快唔快
如果預計真係解除左 入境限制會唔會即刻放寛呢?
p.s 4月留學生
之前睇咗單新聞話4月開始限制每日入境人數2000人,包括外國人同海外歸國嘅日本人,覺得係想開返入境,但都係要等18號

我都係4月留學生
但係簽證個邊 唔知會唔會即刻開返
好呀之前以為7號果次會開返已經好失望
如果18號未有好消息,照online定有咩打算?
一樣係4月生唔知點算好
我會想轉7月 唔想曬錢online
始終我比錢去留學係想買個學習環境

ching邊處讀?
印象出名果啲得早大同上智係勁早就要出願所以只接受6月試
其他絕大部分都係年底出願,用6月/11月其中一次result都得

Btw, 近年報留考既人愈黎愈多,而家大學啲合格成績推到水漲船高
如果有心想考間好啲既學校,建議你寧願心頭高啲挑早慶先,寧願衰左down一個grade,好過太淡定
外国人同海外歸国既人不嬲都仲可以入境。前提係外国人需要已經有在留資格同再入国許可
如果容許返商務同留学生呢d特殊簽證既入境許可咪會開返
但冇啦啦訂人數應該係有原因?因為佢話宜家每日around千幾個入境
因為奧運選手/教練團隊佢都要開呢d人入境
有無人係2020年第一期WH仲等緊出發
唔記得咗佢哋 已經當咗奧運冇到
積左咁多人唔知今年4月會唔會照開比人報
原來係咁
其實都唔知自己去到咩lv但早慶呢d應該高攀唔起啦
都係睇多幾間先唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞