洗腦教育真係好恐怖

586 回覆
2403 Like 34 Dislike
話欺負,但我印象中大清唔係有對八國聯軍宣戰?而且當時背後指使班義和團拳民去攻擊外國人既咪後大清,仲大叫扶清滅洋
強帖正視聽留名
聽過一個版本係國產貨同舶來貨競爭,國產貨唔夠人爭,就搞人地啲貨,迫班道友食國產煙
咁講真愛國教育都係好平常嘅事
有邊個國家冇愛國教育?你唔係覺得英美呢啲國家完全冇用偏頗歷史啊
反而就係而家啲左膠先最鐘意反愛國教育
中共嘅問題係教啲人愛國等於愛黨
仲有你講圓明園講啲識唔識比下source?你講就係真?我夠可以講話你老母比狗屌啦
我唯一同意嘅就係所謂不平等條約係真係on9的,呢個世界跟本冇戰爭條約係平等
所謂 五十年內無真史
依家科技進步極權可以控制更長時間

研究歷史唔係不嬲唔止官史
本身中國人就好歧視外國人 以為自己高人一等 清朝見到大家都同一陣線咪唔出手
點知清朝唔識控制好民族主義 搞到自己差啲滅國
隻隻黑狗都上撚晒電咁
好似係皇帝妓院黎
日日捉啲民女去中出3000次
嗰陣重提埋啲居民會燒圓明園叫佢地唔好過去
打鳩人:擴展邊疆 豐功偉績
比人打:列強入侵
殺來使都叫打緊仗
推推
印象中本港教材冇乜點提晚清華人同官員因為鴉片貿易(包括合法同走私)賺咗幾多 助長呢個生意

多數都係話大英專登輸出鴉片毒品 搞到華人上癮積弱 諉過於人
咁你叫支那而家試多次囉,睇下係咪呢個理由?

係你哋支那先覺得人命唔重要
領土狂熱,琉球又中國、藏南又中國、蒙古又中國,
幾時問契哥俄羅斯拎返西伯利亞
之前睇書話當年英國都嘗試向日本賣鴉片賺錢, 但唔同中國, 日本人無興趣食, 所以前提係都要有人買先得
五毛狗
你老婆俾人屌你不如送埋自己嗰屎眼俾人啦
殺大使都唔打得
老一代人好多都係大中華膠
文化大革命!!!大躍進!!!!

有無reference?
書又好紀錄片又好
想睇
正確史觀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞