洗腦教育真係好恐怖

586 回覆
2403 Like 34 Dislike
我只係想表達日本之前做啲野好唔道德,冇比較既意思

我都覺得中国人好嘔心,但果時既日本人都令我覺得好嘔心
幾乎分哂,係靠美帝提倡門戶開放政策維持國家完整
咁美帝都唔係為咗大清完整,只係佢遲黎大清,靚野比人分哂
佢維持門戶開放去方便自己拎利益
讀呢段嗰陣心諗究竟睇左啲乜9野
成個中國好似去左另一個平行時空咁
啲人退化到生番玩文革玩批鬥無正常logic可言
通常書既最後都有個時間線

show 晒中國,日本,外國(歐美)既發展進度

人地工業大革命緊,中國仲戇鳩鳩咁
乜仲有人j宋朝
高質!
基本止係國恥,自己攞黎衰果種
義和團on9行為直頭令當時人民覺得顏面掃地,最後慢慢促成推翻帝制
大清或之前都唔完全係
起碼無滅朝鮮、琉球呢啲朝貢國
當時同現代對鴉片嘅睇法根本唔同,連歐州人自己都係食開鴉片嘅

而家大家知道鴉片嘅危害,當佢係白粉咁睇
而當年人只係當鴉片係煙、酒咁睇

有冇人會話共產黨用萬寶路同茅台做鳩中國人先
又屈宋/明係資本主義
其實係,上面嘅事最近都已經係60年代,你89年仲會發生咁冇人性嘅事,自然有大大個話柄,而最慘嘅係件事發生完之後係極權獲勝,所以反抗嗰邊一直都平反唔到
終於追曬post
記得果陣中史堂只係諗明明中國咁廢
又要認叻 果陣都覺得佢自己擺黎衰
但依家望返 發現原來仲有清朝白衣人
忽然發現過左咁耐 d當權者諗野仲係咁Q 白痴
愈來愈覺得習習同當年慈禧好似

不過愈來愈覺得真相好難摸清 正如如果同時間藍絲同黃絲寫左721事件 過左幾年真心好難知邊個先係真
人有多大膽,地有多大產

最後咪冚家剷
日本打杖時既對支那人既虐待係變態痴撚線無錯
我唔係要幫日本洗底
但當時我同個位同學因為鐘意日本,就比全班圍屌漢奸賣國賊
咪一樣痴撚線
其實清廷自己都有種鴉片,不過唔夠啲英國鴉片爭
佢銷煙係為商業利益而唔係乜嘢為咗身體健康
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞