洗腦教育真係好恐怖

586 回覆
2403 Like 34 Dislike
當初義和拳周圍搞事燒教堂破壞外國領事館,鬼佬真係唔知清政府背後縱容咩,不過都無奈,鬼佬都係一再呼籲清政府要採取措施制止義和拳繼續搗亂,清政府就大條道理話義和拳係民團我地做唔到啲咩,不過清狗後來見義和拳玩得咁爽終於引唔住自己都要玩埋一份,開始派清兵進攻教堂又同十一國宣戰,人地咪直接出兵回應囉

自己想做又唔敢出手就背後出錢出力搵人扮民間團體去出手就係華人一貫嘅死人屎橋,直到依家都鍾意咁玩架,華人所謂智商高就只限於耍下小聰明諗下屎橋此外就一無事處,幾千幾百年嚟都係咁,唔絕種無撚用
最大洗腦:鴉片戰爭同八國聯軍打個個叫大清帝國,唔係中國
仲有,義和團自己圍攻人地啲領事館,各國政府一定派兵救
根本就係現代寫照,支那人總犯同樣錯誤,成撚日以為自己仲係唐明代天朝上國最威威嗰陣,都唔諗下現實中自己個政府咩質素
宋朝其實係勁,第一個朝代行資本主義,不過對手係蒙古帝國。 仲有明朝都唔差,不過中國歷史去到尾永遠都係內鬥自己人打自己人,改唔到。 其實中國分裂做唔同國家好似歐州咁,會好好多。 始終太大,地區文化完全唔同
畢業後諗通咗樣嘢
咩中國五千年歷史根本就bull shit
中間乜元朝清朝
比外族入侵首都殺咗個皇帝
根本就係比人滅咗國
係D支共人死要話人哋係一個朝代
仲要死拗蒙古滿洲都係中國少數民族
根本就唔合理
你咁講英國以前統治印度咁英女皇係咪印度人?
想問個親王/將軍係邊個

支共國祚其實短過香港
以前都有教,不過而家就真係唔知仲有冇教

以前學校老師講64都講到喊
真啦
義和團吖嘛
當年係慈禧太后縱容+推動義和團周圍搞啲外國人先至辣興人哋搞到八國聯軍
係同而家既支那一樣
內鬥先係清朝死既主因
甲午李鴻章係前面打, 政敵係朝庭入面數臭佢, 唔比艦隊補給, 政敵派系既一個縣長定省長由得日軍登陸去爆李鴻章Base
總之派系鬥爭第一, 私怨大過天

如果美國話要沒收江家資產去賠武肺, 習種肯定舉腳讚成 同樣道理
國民黨都有同日軍打共產黨
當年中史老師仲要話義和團啲人戇鳩到以為女人黎m可以抵擋到外國啲槍炮 所以推咗一大堆女人腿張開咁做前線
push
功夫再好也敵不過洋槍
分裂過好多次啦,次次都統一返,分分合合係宿命,除非摧毁晒周邊所有威脅,打死晒美國韓國日本俄國先再分裂,先冇咁容易統一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞