洗腦教育真係好恐怖

586 回覆
2403 Like 34 Dislike
大統一思想害死人,秦始皇正一仆街黎
咁樣講不免有啲片面,義和團的確係癲 無錯。但英國對一個國家開戰 絕對係利益大於所謂正義,你睇下英國對其他國家既侵略就知。如果單純要講到 英國係因為仁義所以入侵邪惡既中國,咁作為一個讀歷史既人,不敢認同。但如果講完可以令你心情舒暢啲,ok.
陰門陣隔住個moon都腥

之前葉名琛已經倒屎衰左,點解仲可以咁on9

好好奇啲鬼佬望到成幾百個西會點樣樣
其實當年日本成功建立大東亞共榮圈係全亞洲最好嘅結局,以前民國應該要同日本結盟,唔使而家個個都做白人隻狗
下一代唔會再俾大中華膠歷史洗腦
香港人心永遠同大陸保持距離
呢種歷史觀會蔓延至中國同其他華人地區
從此少好多盲目愛國者
但都要等香港可以自己立先, 即係有排或者唔會發生
好慘,我諗有研究過歷史既人都會同情你 無啦啦比啲人天真小孩屌。。。
中國人史觀係無乜世界視野,覺得人地整苛刻條款就單純覺得人地欺壓中國

呢個真
二戰嬴左日本簽三藩市條約又見人話不平等條約

中國歷史個史觀真係中國本位到仆街
中國以外全部蠻夷
睇得多真係壞腦
八國聯軍欺負嘅唔係中國,只係清國
如果大清等於中國,即係吳三桂等於英雄,不是漢奸
岳飛抗金,就係阻止民族同一個大壞蛋
而秦檜先係英雄。

圓明園被破壞,中國人應該感到開心
作為大清作為侵略者,係中國嘅土地上,任意興建建築物
依家西洋人,幫你教訓大清,滿州侵略者
中國人竟然幫大清講說話,真係忘恩負義

舉例說,日本侵略左你,改名為大東亞日本帝國
然後喺華夏大地任意興建建築物,例如叫日明園
之後美軍,攻入大東亞日本帝國嘅華夏地區
破壞左日明園,咁呢班中國人會唔會話係國恥?
中國好慘?
起香港讀中史西史根本係浪費時間。
文科生最後被洗腦成政治工具
9up 下
以前係咁易睇過下資料
袁世凱好似係想搞君主立憲制
然之後有其他人, 包括孫中山想奪權
於是乎大舉煽動各省反佢
(唔知有幾多記得啱)
任何歷史事件 只要在中國發生
你就知道 這些事件將會被中國人扭曲 被改寫 和變成中共的政治宣傳工具
我細細個就諗點解中國咁撚廢
咁調返轉黎睇
中國當時思想唔俾人打到仆晒街就係咁
唔會變

我地係以現今既標題去審視歷史
以佢地角度係理所當然
但係我地就會上帝視角覺佢地好多決定on9

天時地利人和齊哂,只可以講清朝衰亡係必然
應該要由細到大學,共産黨是偉大的
呢啲大支那史觀唔係源於共產黨
慈禧自己宣戰先
這二本正
孫大炮
讀多左書就覺歷史書吹到佢再世耶穌咁
個頭就快識發光
中文同中史撚係唔會承認佢哋嘅科目就係為咗培養大中華史觀同無條件認同儒學而存在
民族主義同種族主義有何分別?
lm
以前D洗腦唔係支共港共或港英政府搞出嚟, 係班國共內戰打輸咗流亡到香港嘅民國大中華膠搞出嚟

以後港共會畀香港小朋友體驗升級版高層次爱囯爱党洗腦教育, 効力更強勁, 包保個個都變小粉紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞