洗腦教育真係好恐怖

586 回覆
2403 Like 34 Dislike
睇過一本書研究中國貿易史,果時清國唔止自食鴉片,仲學人種鴉片,仲種到變成淨輸出國,即係種出黎自己隊唔晒仲多到賣俾人
所以港共好想扭曲721係黑衫人帶隊入元朗,白衫係保衛家園
改寫歷史係共產黨拿手好戲
總之就唔會用火
轉左領導人隨時唔認數
留你班廢人係度腐敗仲好
歷史呢家野,都係在位者自己搵人寫,太年代久遠個d 真係有幾個版本都未定,真係睇你自己取態去信邊個。
4.)抗日勝利?

唔計1931年日本已經打緊中國,喺1937年日本全面侵華,當中可以話噤住中國黎砌(有錯請指正),直到1945美國兩粒原子彈先至令到日本無條件投降
而我個老師就講到好激動咁話「係1945年,我地終於都贏咗啦
其實嗰刻我喺度諗⋯贏咗關我哋咩事?又唔係中國打贏⋯姐係咁,A同B兩個人打交,A俾人打到爆晒缸無還手之力,B突然停手唔打,跟A周圍同人講自己贏左B,抗B勝利,件事會唔會好奇怪?
中國本土都有生產鴉片,嗰啲叫罌粟
英國鴉片比中國罌粟高質,所以啲人先買英國

教科書影到中國人瘦弱係因為中國人營養不良
歐美鬼佬一樣會食鴉片一樣可以好大隻

中國歷史=大中華膠洗腦科
清嘅「盛」都係武力侵略方面,人民都係咁上下折墮

其實睇返成盤中史所有所謂盛世都係武力侵略擴充,支那人幾千年來都係帝國主義侵略者,只係近代唔夠人打先喺度扮死狗
二戰末,1號作戰,中國比日本打到差啲亡國
你跛㗎 ?唔識自己睇資料又識上嚟睇連登?我都話咗唔係主要講歷史,係有啲個人觀感,跛嘅已經夠可憐仲要慢嘅
正確係義和團唔識死, 走去挑釁租界嘅大使館先,
初時只係圍封各國大使館, 成功後以為自己好打得,
咪愈玩愈大, 拆人鐵路、燒人教堂、打柒班鬼佬、同外國人開戰
搞到雙方都有好多死傷
最後八國嬲起上嚟先一齊派兵攻上北京打柒慈禧
慈禧搞到要走路, 賠咗好大筆錢先無事,
義和團當然被收皮
簡單啲總結: 一班on9仔以為自己好打得, 向全世界挑機
唐應該算勁喇掛文化影響力最強既年代 日本仔咪又係抄足唐朝
咪同老屈韓國人搶孔子一樣成日被迫害妄想症
https://youtu.be/IF4yZY12KfI
史記本身都好多文學創作成份

睇過一個記者出身嘅支那人換個角度睇史記,佢帶出其中一個點係,點解有d人閂埋房門嘅密談,甚至條友心入面諗咩都寫到出黎,同屈文妓d作文差唔多
戇鳩,送咁多地出去仲唔夠禮義呀?
共産黨係國民黨背脊打國民黨先經典
偉大既毛主席仲話要多謝日本
小學果陣啲老師講到七情上面話中國比人恰
我屌
果個年代無咩禁毒意識,食鴉片同而家隊草一樣係一種潮流娛樂根本班達官貴人 八旗子弟先係最大癮

最尾艾倫仲發動到地鳴踩死晒d人

下次有人開po話你老母全裸高清
記得唔好屌人點解冇圖冇link
自己上網搵啦
你唔比link我點知你啲資料邊度搵?
你大學交paper係咪叫你professor 自己搵邊度引用咗人地?
越係熟悉就越係唔會鐘意中國
你睇下果d笑鳩藍絲既片
唔識唱國歌都係藍絲
黃絲識唱之餘仲要改埋詞啦
擺落今日會覺得好合理
仲有二戰個咩柒東江縱隊就俾人捧上神枱
死個啲英兵、本地人、啹加兵就變左⋯⋯
南京屠殺一樣道理
洗腦無處不在,中共可以洗你,藍絲、黃絲、中立,一撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞