all talk no action 係 PR 分化國際線既手段 - 個別 POST 細心分析

718 回覆
105 Like 153 Dislike
Push
Push
咁無反駁仲算唔算老屈
所以我講呢個有唔少真心膠響入面,但某程度上由 PR 帶起係事實,但 all talk no action 因為已經成為 meme,我無辦法仔細求證。

另外唔夠視野呢點,你可以研究下點解 PR 要 discredit 某d KOL,正正就係限制佢地接受資訊同視野

你比較下唔同 KOL 每日 youtube 既標題,你就會明老共同班 PR 搞緊乜 PR 集團個玩法同 中文維基百科 限制 reference 去制造事實 套玩法相差無幾
Push
Push
屌 Joe 唔係問題,但比 PR 騎劫左個風氣分化打擊國際就係問題
如果覺得黃世澤係好人
畀人屈你應該覺得好光榮至係
通處都收到世柒皮
無計,睇下連尼住肯唔肯搞
我主要目標係針對d 大家不知不覺產生左既風向
例如之前將矛頭指向南亞人就係其一
push
我已講過係 PR 帶風向,但真心膠食左,all talk no action 其實係唔好既風氣
偷換概念.
就算覺得黃世澤係好人都好, 唔係佢本人就唔係佢本人
夾硬屈, 都係邏輯謬誤嚟

扣帽子,又名貼標籤、咒罵法、鬥臭法、井裏下毒(英語:Poisoning the Well),是一種非常常見的政治宣傳與修辭手法,也是一種典型的人身攻擊,讓閱聽人在還無法深入了解、思考之前,就率先被某人身上負面的標籤所影響,使閱聽人對其事有種「先入為主」的負面認知與不良的刻板印象。

但着重於自身正面宣傳的手法稱為「光輝普照」法。

光輝普照(Glittering generality)是一種宣傳及廣告的技巧,利用正面、高質量的概念或信念,例如對祖國、對家園的愛;對和平、自由、光榮或名譽的渴望等等,透過各式技巧和手法,把想要傳達的概念給連結在一起,並且讓閱聽人在沒有驗證或背景資料的情況下就輕易接受或認同所訴求的訊息。
你講得話"有", 已經係聲稱緊我有話錯你.
你呢個聲稱已經係無理據, 所以已經係老屈.
呢個比喻唔錯 問題係個香點唔係逆境唔係更需要打好國際線?

比 PR 騎劫左反而變成 / 帶出 國際線無用,就變左第 2 回事
有乜理據,不服來辯
Push
thx 推 post ,我都係見乜寫乜
幫你推 post 仲咁話我
拉返先
睇唔過D PR,要開下班 pk 波
Push
Push
我唔係 martin oei,你講個五毛 list 自己 email martin oei, thx

但多謝你推 post
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞