all talk no action 係 PR 分化國際線既手段 - 個別 POST 細心分析

718 回覆
105 Like 153 Dislike
Push
Push
Push
Biden: more talk , no action, ok??
只係想帶出世澤個底靚靚仔仔嘅話相信無咩人會咁在意自己畀人「屈」係世澤,要咁抗拒同用到咁負面嘅字眼姐係都知世澤個朵係點
都係一個方向,你可以撐 Trump 狙擊 Biden,逼 Biden 強硬
因為我出 反分化 post 直 接挑班共匪機 所以比人針對
push
咁對你嚟講佢仲算唔算手足
仲認為佢係手足嘅話點解唔可以體諒下
正所謂不完美可改善
佢做咗啲在座多數人唔敢做嘅事
要面對不可逆不公平嘅審判同前途犧牲
呢個人值得大家尊重
椰子本人發貼不嬲一直癲癲得得,而呢樣野好客觀根本無侮辱成份,好多人都講過。 好多會員不嬲都係咁評價

#254 最近發現五毛開始出po洗底扮手足 請善用起底功能
https://lih.kg/ossgLJX

最後龍門果單已講左被捕唔係大晒,因為手足「被捕/坐監」同有冇「分化」根本無必然關係 手足唔代表可以分化亦係我既原則,否則只會變成萬年鬥黃,重蹈日本抗爭鬥苦行,最後煙燒雲散既錯誤

當然椰子既付出大家有目共睹 但邏輯上都有責任指出「被捕/坐監」同有冇「分化」根本無必然關係 如果有分化,係有需要指出,大家時刻警惕同檢討 否則連登變成鬥黃大會
人哋都入咗去坐
咁樣喺手足後面講佢壞話有啲過份囉
客觀評價係負面 唔等於 講壞話
講說話侮辱佢就真係 講壞話
你可以 email 叫 martin oei 解釋下個標準 唔好入我數
講完你#95 (仲有#81) 指交加街係黃世澤, 呢個post 係講緊PR 點分化. 同交加街係邊個無關. 你呢啲就係轉移視線, 對人唔對事
但係咁諗喎
如果畀著係黃之鋒周庭呢啲知名人物
一有人講佢哋壞話大部份連登仔應該唔理三七廿一屌/block咗至算

我知正面批評係想佢改過
但人哋都入咗去坐
喺人後面咁樣講人又有咩意思
定寫封信寫哂你呢啲正負面客觀評價畀佢喺裡面面壁思過
你呢個講法, 只係繼續用主觀去偷換客觀
無論條友係好定唔好都好, 唔係佢就唔係佢.

光輝普照法一樣係邏輯謬誤嚟. 人哋反駁, 可以只係單純因為唔想被人用上邏輯謬誤對自己. 所以你話"姐係都知世澤個朵係點", 係再次詭辯
Push
你搞清楚我係就咁攞出嚟講
定引用其他人嘅留言針對佢嘅內容嚟回應先
當中所指嘅「其他人」仲要係樓豬嚟
言下之意即係想話埋佢一份?
Push
你可唔可以多啲 focus 返喺回覆內容身上

唔好下下都要執得咁正

而家唔係嚟上堂
你係"就咁攞出嚟講, 定引用其他人嘅留言", 都一樣係轉移視線上交加街係咩人度.

死撐完未?
拜登好似係no talk no action. 講明唔幫香港 新疆,認為係文化差異wor呀生,你叫人撐你,但撐個廢柴,國際線之前咪奶民主黨 叫國際線做野ma. 咁7點撐呀
就係因為要 focus 返喺回覆內容身上, 所以要指出你點詭辯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞