all talk no action 係 PR 分化國際線既手段 - 個別 POST 細心分析

718 回覆
105 Like 153 Dislike
Push
優質黃post勁多5毛負皮真手足快幫推呀
No talk no action
但你咁樣只會一直纏繞喺呢啲所謂嘅討論手法對錯問題身上,根本無助正面討論
有心人
不過 係呢個時候,係連登 係冇用
你轉移視線在先. 要講到"根本無助正面討論", 做成咁嗰個, 係你
手足尊重佢地付出,但不分化亦係原則要堅守

至於 黃之鋒 好多次明知係分化陷阱,大腳踩落去用完個 trap 攻擊政敵,再高調講不應分化黎擋人反擊 上年立會玩過呢招兩次 周庭反而我印象中無試過

仲有我講唔會後面講啦,我不嬲有乜都留言直接講
屌係無錯,但將所有野歸究於 all talk no action 係一種唔健康既風向
台日媒體評價係 川規拜隨,點解香港對拜登評價同風向完全唔同?
先入為主
好好哋雙方互相討論
點解要惡意將另一邊抹黑成「死撐」?
用意何在?

我引用樓豬嘅留言作出相應回應叫轉移視線?咩邏輯嚟?你話我回覆嘅內容同樓豬本身被我引用嘅回應內容無關就話啫

你可以話人轉移視線挑起罵戰
但應該搵返第一個話佢係世澤嘅人嚟屌
樓豬只係跟據相關內容回應
我只係跟據樓豬回覆而回應
確實係,風向已經成左形,指出反而被五毛圍攻 連尼住唔做野無計
引用人哋嘅留言作出回覆叫轉移視線?

不如搞清楚邊位第一個衝出嚟屌樓豬係世澤?

睇返上文下理

完全唔關我事喎
你係好好哋討論的話, 就唔會無啦啦喺#81 #95 去講交加街係唔係黃世澤啦.
交加街係乜人, 同要小心PR,有乜關係呀?無呀

你仲要唔認, 話你死撐邊忽話錯你?

其他人有無話交加街係唔係黃世澤係一回事, 你有跟住話, 就你有轉移視線.
你係好好哋討論的話, 就唔會無啦啦喺#81 #95 去講交加街係唔係黃世澤啦.
交加街係乜人, 同要小心PR,有乜關係呀?無呀

你仲要唔認, 話你死撐邊忽話錯你?

其他人有無話交加街係唔係黃世澤係一回事, 你有跟住話, 就你有轉移視線.
我跟住呢點討論就叫有份轉移視線啫住我嚟屌
但上幾層有份挑起罵戰嘅人就可以無視唔洗屌
你呢啲擺明玩針對
對人唔對事
我比人針對又唔見你出聲 .
我見到樓豬嘅留言跟住自己有嘢想發表或者作出內容轉載又何錯之有?你應該首先要指出我所回應嘅內容同被引用嘅回應(即樓豬嘅留言)兩者之間有咩離題及轉移視線之處先嚟講嘢
而家出聲補返數你接唔接受先
欣然接受
你呢度又轉移視線.
你有做, 就係人都可以話得你.
其他人有無挑起罵戰, 都唔係你走去轉移視線嘅理由嚟
你呢度係用你也一樣謬誤去轉移視線

而其他人有做, 我只要唔係認同佢哋嘅做法, 都唔係"擺明玩針對", 因為一個人無可能對所有有問題嘅人都一齊指出. 所以你呢度係老屈我"對人唔對事"

你呢度係將你嘅錯誤, 轉移視線去我身上度
如 #81 係回應緊樓豬 #51 嘅留言
兩者之間有咩轉移視線之處?
拜登話唔幫香港唔幫新疆,話係文化差異wor,又係咁放寬侵既對華制裁,講到明策略性容忍。

你完全無理據支持你既論點
OP 只係為其他人對佢嘅指控作出反駁
所以你無啦啦喺#81 #95 去講交加街係唔係黃世澤, 就已經係由講PR , 轉移走個視線去OP身上。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞