[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(28)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
用緊zen dac
用落都冇乜諗住轉了
msr7b
各位大佬求救
雖然依度唔係講電競野 都想問問
小弟岩岩買左hyperX cloud II 無線
一開機未插藍芽USB都已經有好細聲既 ssssssss 聲
上網搵過下好似係叫 buzzing/hissing
係咪所有無線耳機都係會咁? 有冇咩方法解決
太耐之前試,唔記得了
睇戲可能用返7xx?
amiron人聲有種回音
我覺得係奇怪嘅
sony都有啲類似嘅回音
但係有啲分別

想知有無其他巴打有類似感覺
我估係電有問題或者你個隻做工有問題,甚至係設計得唔好
攞去check下好d
請問有HD660S ge巴打你地有無試過左右大細聲
當我耳擴音量調到10%~20%就會feel到左邊無咩聲
但扭到30%或以上就唔多覺
巴打定d嚟,睇落唔似headphone問題
你個描述似係部amp個volume掣係音量細個時有channel imbalance,好常見問題
通常都係扭到9點位左右就會平衡返
解決方法一係換機,一係自己買粒好d volume換咗佢,再唔係就要使用上自己就返
https://ifi-audio.com/faqs/channel-imbalance/
唔該哂巴打 原來ifi官網有講
頭先唔記得講篇文用黎試個兩部interface都係唔係太大力(可以講係細力),所以唔足以証明大力同細力推HD800s有幾多分別

上amp好聽d除咗力足d之外,唔同amp個聲本身有分別,夾埋個headphone效果就會有唔同
beyer 770 好似都幾好
HD6xx 好似係open back
因為我部pc 放係廳到,open back 未必咁好
btw 多謝巴打
最近先發現呢邊會講埋iem

呢邊風氣好得多

第邊問句嘢唔啱聽就幾個負皮

答都唔答

琴晚拎咗套好耐冇玩既portable 出黎聽發覺自己鍾意果套聲底多啲
想問下有冇耳牛日系聲底 聽開ACG JPOP JROCK
想收窄個範圍去試 筆直5000左右

講一講返宜家啲器材
Portable:Sony 黑磚 + FitEar MH335DW
枱機:Grace Design M9XX + HD6XX

唔該晒巴打們
依邊只要有機會就乜都會吹吓,當學習都幾好
AD2000X
仲有冇其他推介
唔記得邊到睇過,其實一般燒友習慣講既推力唔係講緊output power
我一向聽聲收貨既,數據野唔多理,所謂直推「推唔開」其實都係講緊直推果陣啲聲悶焗縮埋咗
呢邊啲巴打係好友善
最後都係買左zen signature 下星期到
呢邊啲巴打好勁 插唔到嘴
我睇你套portable setup 似係想要溫柔啲既聲
Beyer amiron
Ath a2000z
Shure 1840
呢3隻都可以試下

如果想聽pop+rock 啲就denon 5200/7200
Beyer 1770 同1990
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞