[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(28)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
窮撚就係用緊zen dac
兩隻相對上 係未6xx嘅bass會punchy啲?
自己睇完啲外國review就應該揀HD6xx
因為好怕啲鬆散嘅bass
會聽到暈
唔係 下潛同量就58x多啲 速度就差唔多
想問問各位巴打porta pro同kph30i係用邊隻yaxi pad?
驚買錯
一樣
online shop第一隻
話說有無可能同時插哂HD660S+Ifi zen dac+Ifi zen can+ Eris 3.5 (喇叭)係電腦度,因為唔想熄喇叭改耳機個時要換線
zen dac機背個RCA同4.4可唔可以同事輸出?
可以 咁樣做緊
前邊插4.4
後邊RCA出speaker
我意思係用埋機背個4.4
我係前邊6.3 前面RCA speaker
不過唔知到時加埋zen can要點插
我係前邊6.3 後邊RCA speaker
不過唔知到時加埋zen can要點插
幫朋友問,想聽重編曲同和聲嗰啲有冇有線耳機推介
唔係好「編曲同和聲」意思
可唔可以講多d想要乜?
講埋預算先啦

不過預算幾多都係推介porta pro
後面4.4接zen can, rca接speaker
冇zen dac係手唔知係咪兩邊同事有output
typo 同時
google完我諗應該係:
電腦連dac,can用4.4平衡對接線連dac,喇叭用RCA插can,耳機插CAN前面6.3/4.4

到時再試下
即係想樂器會分明同和聲會出啲人聲反而冇咁重視
2000左右我諗
https://home.gamer.com.tw/artwork.php?sn=5009306&fbclid=IwAR1F8gB1MhQywTPmpe0nJ7F7MrfnBN8Ip-dsNryZaBAK0bDPd1yaeqQMw_A

應該係啦 link入面個台灣人都係咁做(見後記),唔該哂各位
打手你返家鄉未
hd600 ,hd700 啦
前者人聲柔啲
後者平衡啲
係家鄉SH緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞