[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(28)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
錄音靚冇乜問題
比著前兩年我仲係小粉黃既時候 有人敢問支廠野就直接開佢波
依家就叫自己會唔用 人地問唔推薦人用 睇下會唔會比到啲其他選擇佢
所有膽機都要暖機架啦
但電流聲嗰part應該唔係通病掛
電流聲你睇下啲connector有無鬆到
當時試係搵手指督下部機嘅機身都會有少少電流聲, 穩定咁擺係到聽又冇事
有冇巴打可以講下
dt990pro同hd6xx既分別?
最初都有睇Fiio ,衰個系統多bug。山靈同cayin就一味推力大同有底嘈,連幫佢測試出鱔稿條友都話有一點底嘈。後尾都係買Zx100,跌爛左就轉Zx300。
我部ba300s係啱啱上市買,一直都冇電流聲
https://www.gizmodo.jp/2021/02/noveto-sound-beamer.html

唔駛帶係頭上嘅 Headphone !?
咁睇黎係個別case黎
6xx比較平衡 990高頻痴晒線

音場定位就990好一啲 6xx基本得左中右三舊

但係6xx中頻贏九條街 而且襟聽襟用 又可以換線 我個人會揀6xx
掛頸嘅實際啲
山靈M6用家表示唔覺有底嘈
sound beaming呢種技術唔係新野,幾年前有隻speaker都係用sound beaming,你要係正前方某範圍先聽到聲
不過加埋head tracking同微形化好似未見過有其他人做
如果可以做到 multi head tracking 就好...
理論上做得到,不過應該做唔到咁細部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞