[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(28)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
有次戴咗porta pro出街聽...

首歌唱乜都聽唔到
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/spl-phonitor-x-review-dac-headphone-amp.21114/
有一種先苦後甜嘅幸福
叫價錢太貴所以忍痛唔買,但係幾個月後有好心人同廣大網民測試部嘢,結果部嘢仲yap過你而家擁有嘅(指RME ADI-2 DAC+Schiit Magnius)

鐵三角日本同台灣係二月十八日出左告示,但係大中華區到宜家都重未出,唔知係咪當無事發生?
打手巴可唔可以問下你意見
最近google搵緊hd800s有咩配搭嘅時候搵到你以前打嘅心得, 但你嗰陣冇直接咁講到dac1101同adi2dac直推嘅比較, 想問下dac1101同adi2dac兩部都直推有咩分別?

sor 1999

玩命

巴打照用adi2 dac做source?
夾緊咩headphone?
質素上adi2 dac始終好過dac1101,不過調音上dac1101好似對住senn記個frequency response 去調咁,所以好夾聲
adi2 dac 夾HD800s會係比較全面、無味精
dac1101就好似將d感情帶返出黎,又唔覺好重味精
又幾正
唔該哂巴打
冇玩,同室內聽係一樣volume
咪又係Focal Utopia同Beyer T1.2
耳牛真係冇乜嘢想買住,隻Solitaire P可能要買水貨先得
t1係咪全部都係天鵝絨
可以試吓sr1a
記得係
SR1a好似要另外買amp?
真係會買新耳牛嘅話我都係比較想買Mysphere多啲
以amp嚟講其實買得過 配dac就不如另外買獨立dac
唔該哂巴打
仲諗緊HD6xx定HD58x
後者係未會朦啲
可以用後級
KK類耳牛既聽感好獨特
HD6系要同其他比較 都算係矇 但系內比較 就差唔多 呢兩隻差在低音 聲場 調音
矇係睇你用咩amp
如果用HD-DAC1就恭喜你,一定矇
zen dac應該唔矇
HD58x會暗過HD600
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞