[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(28)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
佢無提到,應該唔係 Pentaconn...
相信只係一部試作機而已...
執係曾福,唔係代理
要用外國網 e.g. thomann, juno records
當然保養就問下香港代理(其實香港保養仲短過原廠水貨
水貨有冇電壓問題要換牛
收到,thx巴打
收到,thx巴打
我個時係juno records買係英國貨,所以冇需要換牛
建議你落單之前睇清楚同問下CS
不過我估牛就universial 不過線就自己配返英式頭
以前UD-505有Pentaconn而家冇,我有疑問啫
香港代理係邊間 去運吉試吓先
各位C HING 如果BUDGET around 2000 蚊留下, 想聽女聲歌, 有冇咩耳機介紹? 日本歌為主
請問有無巴打知旺角邊度多headphone stand買?

屋企個電競款唔岩HD600s用 會壓住個頂
K712, K702
我隻660S用緊brainwavz 既掛鈎 幾好用 而且啱啱好闊度 唔會壓到頭帶海綿
Amiron聽講Beyer味唔重
係咪真?
搞到有D想買返880 990算
1990又有少少out budget

其實我比較特別
暫時嚟講聽歌打機我都算滿意
反而係想搵隻睇戲正D
唔知巴打有無用過邊幾隻睇戲特別好?
新手想買隻封閉式耳牛for pc 打機聽歌用
budget <2000
暫時睇緊ATH-M50x 同埋 Massdrop Meze Audio 99
巴打們對呢兩隻耳牛有無咩意見或者有無其他好推介
喺度問完HD6xx定HD58x
最後喺肥花幾蕭水收咗隻HD58x
初用落bass已經好滿意
係鍾意嘅嗰種質感
唔知再煲下會唔會延伸多啲
或者買條4.4線試下又會唔會唔同
m50X麻麻地 mon聲唔係個個岩
meze99唔錯 不過低頻都幾多下 可以試下先
beyer 隻770都可以試下
HD6XX都可以
呢篇文講嘅野太片面,所以有d結論係錯,或者係論點啱但論據錯
最主要有兩樣錯:
1. 冇考慮電流
2. 冇考慮阻抗其實係一條carve而唔係一個constant

睇返HD800s measurement, Electrical Impedance and Phase
可以見到Impedance 係100Hz可以去到大約680Ohm
https://www.stereophile.com/images/SennheiserHD800SmeasurementB.pdf
如果部電話/dac輸出電流唔夠大,阻抗太大或太細就會output唔到1Vrms,咁篇文講嘅野就錯曬
買線不如留返啲錢升級前級好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞