[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(28)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
AH-D7200級數

應該冇
用緊adi2 + thx aaa 789 + hd800s
business, pro audio同neumann mic
Foobar2000 iOS版本唔支援DSD dsf file播放,終於搵到個算好用,可以由foobar2000 files讀取直接播放,要購買Hires & DSD playing 功能,48蚊

另外一個內購係ROON支援,不過我冇用就冇買了

都OK好用,直接輸出去J仔硬解,我睇J仔指示燈顏色辨認
漏咗名,叫Scylla
冇DSD files嘅話,iOS foobar2000 足夠哂,支援Hi Res output,傳送files落電話/平版非常方便,可以透過內建ftp server 上傳,或者相同網絡嘅UPnP/DLNA media server下載到電話,完全唔使駁線,亦可以通過網絡讀取檔案播放

使用唔複雜,不過android 版本係支援唔到超過48/24 output嘅,比iOS 版本差啲,冇High Definition Audio Output選項,唔知係咪受制系統冇繞過限制?

AIMP好似都一樣
Android方便好多,唔少player app都workaround到system resampling, 出到hires同dsd,唔洗好似ios咁煩
1000同1200pro價錢差唔多 買邊隻好
android bypass src我用開hf player不過要錢
之前聽人講ios插dac會自動bypass src的確方便過android
過file果part用android就冇煩惱
iphone se2 同 XR 同一條J仔, 同一個播放app, 同一個koss ksc75, XR輸出係大o的o既, se2要開medium gain, 唔開gain開盡volume唔夠音壓, 相反XR開到90%就夠唔使開gain

聲都有分別, XR聲薄少少o既, 但速度快少少, 覺得同SE2有少少分別唔知係咪我聽覺問體
降噪功能既耳牛聲唔方好得去邊 人地設計重點都唔一樣

所以除非真係必要 如果唔係都唔會買降噪牛
唔知佢幾時賣盤 要儲錢買HD800s
唔驚有毛燥感? 呢3個加埋好易聽到攰
因為你打錯字
已習慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞