[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(28)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike

可能dt990/880/770 pro會得?
低階拜亞唔會高頻太尖咩
建議直接上t1
R70X試下 印像中人聲唔出 但係最好自己試下先
HD6XX應該都算?
6XX係平衡聲 聽人定樂器都唔差
但係你話聽樂器 可能可以睇埋fostex
我係諗beyer聲直白d冇咁突出人聲
如果D5200呢類人聲可能會遠d不過可能冇咁清
唔使諗th900啦
人聲唔見埋
唔洗諗啦直接th900啦
的確漏咗fostex
HD6系我覺得人聲都係突出,或者講好易搶focus
試聽過2隻左右fostex 個人聲都麻麻

我第一時間覺得好適合做Death stranding配樂
邊個型號呀
DT880 pro 250ohm 人聲冇咁前,對比koss kph30i/sony cd900st, 但唔係凹咗去後面,樂器分離度極佳,但已停產

DT880應該差唔多
聽樂器分明 又唔需要人聲 基本上平板振膜既耳機都做得幾好
想問下有冇人係旺角間New Idea Digital Company買過耳機?
想買隻HD 6XX, 係drop買要等5月先ship
最後都係order左hd6xx
想買下係咪夾ifi zen dac都夠
送到拎去門市逐隻dac試
誠實豆沙包
本來送果$200可以輕鬆買隻HD6XX我都會入呢個坑
最多6XX用到年底等埋隻8XX出貨
但現實係6XX都要等2個月
咁不如唔好攪咁多野直接出去買800s
人係澳洲冇地方試
只可以盲狙
本身用緊Dt 1990pro + HD-dac1
如果想搵隻女毒耳牛有咩選擇?
Budget :20000 內
建議都係drop.com買,保養清晰d,直接搵drop.com
我諗緊cut唔cut單好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞