[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(28)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
jbl都有隻
不過冇試過掛頸野所以唔知聲係點
Sennheiser 都有一隻
https://youtu.be/3Ll-o4JttQk
金聲、熊仔
仲有冇其他?
香港試耳牛amp同dac慘到第三世界咁
台灣有幾間都有得任試hiEnd耳牛
仲成日入新野

金聲同熊仔set野十幾年不變
d記得番大陸野仲附送藍芽大喇叭

香港k型市場
英京會有d新amp,不過得一兩部同冇舊amp
巴打想試乜?
咁都唔錯進步左,以前M3 M5應該都係有。
未到第三世界嘅...
portable賺到fat fat聲 有錢有位不如入多幾箱線
其實啲專做hifi嘅舖頭受唔受head fi友帶耳牛去試
感覺傳統hifi舖頭會多啲amp同dac試
如果佢有賣heaphone amp就應該冇問題
之前係友誠試DA250都係自準HD800s
無amp你點試耳牛
香港玩喇叭睇唔起耳牛,所以都係可免則免

話說想入部ifi zen dac
暫時都係推PP 之後都幾大機會入DT990 pro

想請教ifi zen dac都算有唔錯嘗試(座枱式)嘅體驗?
定係都係要拆開玩AMP同DAC / 買貴啲先入到門
zen dac + DT990 pro我擔心會尖聲,最好試下先
zen dac + pp 就冇問題
冇話要分開兩部機/買貴野先入到門,只係要夾得啱
可能schiit 套裝會啱d?雖然要分開玩同埋貴d
大把地方可以試 去試左先啦 cas workshop又有金聲又有
想平平地入門zen dac係幾好既選擇
https://youtu.be/qNd8aByFTrs
純粹係J支mic同港台,咁關首歌/歌手事
zen dac 都好多地方試,出去試咗先啦
個人建議買咗headphone 先再配前端
又無話幾錢先叫入門既,每個人標準都唔同,啱聲鍾意就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞