[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(28)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
日本仔好足料
自家DAC唔通係eso個粒?等睇開箱
https://teac.cn/hk/product/ud-701n/top
Discrete DAC唔通係R2R?
睇清楚原來用Delta Sigma
Teac 點會用 R2R...
我太年輕了
不過用自己FPGA upsampling,可以一試
cls 同一個電路又可以玩多十年
好似小左啲野但係賣貴幾萬yen
無左input selector, 以前隻牛有啲金屬架做避震依家鑲落pcb 就算, 好似連volume 都變左唔係 alps
整個srm 600 量產版比我地啲stax 粉打下飛機都好丫

不過又變返有得改電壓
佢細佬唔係賣幾千架渣咩
又黎秒天秒地呢套仲要踩住sennheiser 話drop 先識調音收左drop 幾錢
咁睇黎用返006t好過
Zeos係浮誇d,不過呢次都有d有用資訊:
1. bass bost唔明顯(同Josh 講法差唔多)
2. 高頻同音場應該比得上HD800
3. 中頻可能好過HD800
睇返Josh同Zeos個first impression, 我覺得可能隻機未煲好,或者兩套setup差別幾大下
講開又講,早幾年KG大大好似講做T8000 clone同DAC,而家好似冇聲氣?
ifi zen dac 隻牛邊度有得買? 我是旦搵咗隻牛叉 但啲聲好似仲差咗
cas workshop, 英京
382,800 円即大約 HKD27,275...

對 ESW9LTD 到手,終於儲齊三小強...
比起 ESW950/ESW990H,聲音係另一種風格...
中頻好都算係突破喎
hd800同s 都唔算有好中頻
但係點解佢又唔用800s 對比?
diyer 不嬲隨意無agenda
佢所謂嘅diy clone 都係tube input 嘅kgsshv 除咗做黎串t8000 都無乜意義
雖然呢對應該已煲好,但都要聽多一陣先...
WP900 我應該都係等收二手算...
好想快d有得砌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞