韓國電影集中討論區 (13)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
Netflix電影《首爾大作戰》演員陣容確定:劉亞仁 、高庚杓 、李奎炯、樸柱炫、邕聖祐、金成鈞、鄭雄仁 、文素利,超豪華陣容。
Netflix將投資210億韓元,製作成Netflix的作品,這是一部犯罪娛樂片,由《陛下的事件手冊》導演文賢盛執導,講述了1988年首爾奧運會開幕當天,被投入VIP秘密資金調查的上溪洞「Supreme 小組」全力以赴的賽車動作大片。 全世界都為之瘋狂的奧運會,沸騰起來的首爾,趁著火熱的氣氛,試圖追查隱藏的秘密資金而開始的特級作戰。隨著擁有超強駕駛實力的車手們的加入,展開了一場妙想天開,激情澎湃的奮戰。

忠武路女演員

實力派
全度妍: 傷心街角戀人 快樂到死 記憶中的風琴 你是我的命運 密陽
金惠秀: 老千 中國城 解碼追兇
孫藝珍: 假如愛有天意 我腦中的橡皮擦 沒有秘密 德惠翁主
全智賢: 我的野蠻女友 來自星星的你 復國者聯盟
金敏喜: 熱情似火 下女誘罪 等一個人的心灣
裴斗娜: 貓樣少女 援膠女郎 道熙呀
文素麗: 愛的綠洲 偷情家族 今天也是女演員
李英愛: 大長今 親切的金子
金喜愛: 她的故事 小樽情書 夫妻的世界
韓智敏: 屋塔房王世子 白小姐
河智苑: 海雲台 我的愛在我身邊 秘密花園
金荷娜: 我的Band 5男友 盲證 紳士的品格
嚴正化: 奧羅拉公主 舞蹈皇后 重罪犯
金允珍: 生死諜變 密愛 七天
秀愛: 郎在遠方 深夜調頻
林秀晶: 姊魅情深 家有刁妻
廉晶雅: 姊魅情深 漢城大劫案 古老的庭院

老中花
尹汝貞: 火女 下女 神女觀音 農情家園
尹靜姬: 石花村 孝女沈清 詩
羅文姬: 哭泣的拳頭 你是我的命運 不能說的故事…
金惠子: 骨肉同謀 耀眼
金海淑: 饑渴誘罪 盜賊門 思悼
藝秀晶: 與神同行 69歲
鄭有美: 家族的誕生 無聲吶喊 82年生金智英
李貞賢: 花瓣 誠實國度的愛麗絲
孔孝真: 胡蘿蔔小姐 迷失:消失的女人 山茶花開時
曹如晶: 人間中毒 上流寄生族
羅美蘭: 素媛 德惠翁主 誠實選舉媽
李荷妮: 老千2:神之手 炸雞特工隊
李姃垠: 上流寄生族
金素真: 王者 未成年
全慧珍: 思悼 不汗黨
陳瑞妍: 毒戰寒流
姜末琴: 幸運是她
申敏兒: 搖滾七十年代 慶州
金玉彬: 饑渴誘罪 惡女
姜惠貞: 原罪犯 歡迎來到東莫村
嚴志媛: 素媛
文晶熙: 鐵線蟲入侵 捉迷藏 逆權師奶
徐英姬: 追擊者 金福南殺人事件始末
趙敏修: 聖殤
李奈映: 球愛咖啡屋
金雅中: 醜女大翻身

20 - 30代
韓孝周: 天眼跟踪 我的變身男友
金泰梨: 下女誘罪 小森林
全鐘瑞: 燒失樂園 超時空通話
金多美: 魔女首部曲:毀壞 梨泰院Class
朴素丹: 黑司祭們 上流寄生族
金高銀: 恩嬌 孤單又燦爛的神:鬼怪
金香起: 優雅的謊言 與神同行 5時恭候的證人
千玗嬉: 被轉校生 哭聲
沈恩敬: 陽光姐妹淘 重返20歲:泡菜篇
李絮: 情慾誘惑 小公女 三振集團英語託業班
高雅星: 韓流怪嚇 末世列車 韓幗起義
韓藝璃: 怒海沉淪 最壞的一天
全汝彬: 負罪少女
李裕英: 春天 奸臣
崔嬉序: 逆權車夫
金璽碧: 我們與愛的距離
申惠善: 清白 哲仁王后
林允兒: 秘密任務
金惠濬: 未成年
李尚熙: 戀愛談
朴持厚: 我們與愛的距離
金賽綸: 殺手代父 道熙呀

其他
朴寶英 朴信惠 文根英 文彩元 徐睿知 宋智孝 李珠英 金煥熙 金裕貞 金所泫 金秀安 李在仁 李蕊 李敏芝 張英南 陳慶 鄭恩彩 金瑞亨 金成鈴 金善映 金美京 李艾 廉惠蘭
支持牙梨仲有陽光先生
佢而家都係拍商業大片多,上年套勝利號演得好麻麻 冇咗下女果種驚艷
勝利號真係算啦仲想搞2 cls
之前收到wind話拍劇但要拍南柱赫
下女誘罪帶我入電影坑
仲買埋朴贊郁本photobook
同南柱赫已經開拍緊了,之前有路透
南柱赫唔掂?冇留意開佢
感覺實力派李英愛同金喜愛之間有鴻溝上面嗰批感覺除左好戲之外 仲有一種星味
個人意見人如其名,一碌柱咁只有同前女友拍戲嗰陣對眼先冇咁一潭死水
top 5係無可匹敵 因為唔想實力派零零丁丁幾個,後面果啲又攞過/提名過三大影后,所以加埋落去
今次整呢個表都發現咗忠武路一種現象,就係女演員好難長期維持地位,曾經好紅果啲,慢慢年紀大就開始淡出/轉拍劇/做配角,冇乜幾個可以keep到孫藝珍全智賢呢種lv,其中一個原因就係後起之秀太多,90後影后提名都有一堆,競爭好大
男演員就相反,事業期比較長,40-50代果堆幾乎固定咁濟,有實力嘅新生代唔係冇,但係提名影帝嘅機會就非常微(尤其90後一次都冇),所以男女都好難撈
仲有個重點就係忠武路始終係男性主導,無論演員定電影題材,呢個都唔係咩秘密
呢個又係真嘅 35到40歲左右根本好似冇乜靚劇本俾啲女演員 有都比全度妍金惠秀食曬 孫藝珍同全智賢近幾年都好似頹咗好多

不過唔講演技 我覺得韓國90後演員柒左好多 靚嗰啲可能已經係林允兒秀智呢啲偶像 但係對比孫藝珍全智賢差一大截柒個啲咩金高銀金多美更加唔洗講 仔都係 柳俊烈呢啲仲柒左黃河時期河正宇
其實全球都係咁冇靚女俾我j反而好多柒樣整容樣霸住曬個mon
諗起迪迪尼個黑美人魚同棕雪公主
忠武路近年有開始推下女導演同女性主演電影,柳承莞拍走私用金惠秀同廉晶雅都係好事青龍都俾credit致允熙菜英文嗰啲
駁五刀,新生代得金泰梨係靚 柳俊烈真係搞唔掂 不過佢嘅演技魅力蓋過到個樣嘅
青龍俾好多機會啲indie戲 小千同李貞賢都係憑indie戲攞影后
都係經典韓仔韓妹樣
我覺得唔一定女性主演,其實拍多啲齋男一女一嘅戲已經好好,平時啲警匪片、犯罪片係三男主拖一個花瓶
全智賢都係典型細眼韓妹,但係好有氣質好靚 宋慧喬都ok
唯一演技蓋過唔到樣嘅就係柳海真
但柳海真係配角,柳俊烈擔正你百幾分鐘都睇佢其實好攞命
但係我睇the king覺得佢幾charm,係咪我審美觀出咗事
佢對眼冇乜感情,所以我難有同感但charm呢家嘢因人而異,你話佢靚仔就真係審美出事
短髮仲接受到 長髮就...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞