韓國電影集中討論區 (13)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
我太古

係戲院睇嘅體驗真係無可比擬
J爆soundtrack
https://youtu.be/_DxjFs_dsR8
原來之前係到睇到多汁桃gif就係下女
決定今日狗衝去戲院睇埋原罪犯
唔係full晒house啦咩
邕聖祐將作為主演之一出演電影《首爾大作戰》,搭檔劉亞仁、高允貞。Netflix將投資210億韓元,製作成Netflix的作品,這是一部犯罪娛樂片,由《陛下的事件手冊》導演文賢盛執導,以1988年首爾奧運會為背景,在上溪洞「baby fire」展開的「VIP秘密資金阻擊作戰」。選角結束後,於7-8月開拍,2022年公開。
周元有望出演Netflix製作的第一部韓國電影《卡特》,目前正在積極討論中。《卡特》由《我是殺人犯》《惡女》導演鄭秉吉執導,該片是以病毒猖獗的韓半島為背景,講述了在失去所有記憶的情況下投入可疑作戰的特工「卡特」展開驚心動魄追擊戰的動作大片。電影以今年公開為目標正在進行選角工作。
千萬電影導演柳承莞執導,金惠秀X廉晶雅雙女主出演的新電影《走私》將於6月開機,10月中旬殺青。該片講述圍繞走私發生的暗鬥故事。這是柳承莞繼《摩加迪沙》後推出的新作(因疫情暫未上映),金惠秀和廉晶雅收到出演邀約後爽快答應,這也是她們第一次與柳承莞導演合作。柳承莞打造雙女主電影是時隔18年,兩位韓國代表女演員的合作如何備受期待。
加左場

當年港版poster
個泰國導演拍恐怖片愛情片都好拿手,仲有羅泓軫加持冇得輸
重睇依然係咁震撼,每次起音樂都會起雞皮講真相果段依然震撼到仆街知道咗真相睇佢地扑嘢心有戚戚然鏡頭、調度、剪接、配樂全部都好出色
拍劇又拍戲
日韓觀眾好幸福
好正
原來係shutter同一日情人個導演 要留意了
呢排追返金泰梨啲電影同電影後記 要做fans了
淑熙呀
睇埋陽光先生啦
原本睇到中間頂唔順
同當時真實情況差太遠 入唔到戲
點會
國破家亡,同今日一樣
有諗過開
但睇親劇都忍唔住一次過睇十幾集
泰梨個樣真係好有氣質 個樣好港風feel
佢算係非典型韓妹樣,仲有孫藝珍、李英愛果啲都係
由當年小姐上映就做咗金泰梨fans
最鍾意佢主演部小森林
帶咗我入電影坑
最鐘意下女誘罪 不過小森林啲造型都好靚
Agger 小森林裡面啲樸素打扮無敵
我講嘅係史實方面
當時亞裔入軍隊已經好難 尤其嗰陣仲玩緊segregation
Asians 跟 Asians Blacks 就跟 Blacks
何況一個亞洲人做高層 仲要冇racism
咁當然只係一個故仔 不過純粹係我入唔到戲啫
森之廚房啲嘢食好冇吸引力日本版啲嘢食感覺好食啲
啱啱睇完原罪犯 第一次睇
好震撼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞