韓國電影集中討論區 (13)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
黑道律師就植入咗中國式拌飯
不過一俾人話就醒水唔再落ppl
驅魔師就衰編劇 又中國嘢食又改歷史
個編劇上一手已經改編中國劇(哲仁皇后)又
多班演員中回力鏢
今日睇仲話雪滴花呢個詞韓國辭典冇反而中國嗰邊有
呢次真係有排解釋
諗返起當年章子怡拍藝妓回憶錄 啲支那人唔識野 以為佢演日本雞 話佢忘記國恥有辱國體 剷到佢上天
類似 不過我覺得班演員唔使出post 講到自己好似大人罪人咁
反而個作家就最遲出嚟道歉
雪滴花 呢個字邊度嚟就小事
佢扭曲事實+洗白政權先仆街
不過有樣嘢覺得好奇怪 JTBC 企到咁硬 其實懷疑會唔會係又咩反轉劇情/原來係諷刺政權
我反而明韓國人點解咁嬲,韓劇輸出外地,但制作公司為錢將個platform用嚟俾大陸做文化輸出。套劇收得嘅演員有著數,同理有問題就要食埋一份咁解
同埋之前佢哋係forum已經話過哲仁皇后辱韓仲有女神降臨vincenzo有大陸廣告好多次,但冇人理,收視節節上升。今次驅魔師係導火線,唔咁樣捍衛,制作公司同電視台都係置之不理,宜家殺雞儆猴幾好
呢期真係太誇張 接二連三入侵韓劇
再唔叫停 遲下真係會無一套正常既劇睇
由姜河那 、姜素拉 、千玗嬉 、李雪合作出演的電影《雨和你的故事》確定4月28日上映並公開了宣傳海報。該片由《奇怪的顧客們》趙鎮模導演執導,講述一對長時間思念著對方卻又無法相見的男女的愛情故事。 ​​​​

覺得韓國演員互送餐車嘅文化好warm
類似香港嘅探班
姜河那同姜素拉
當年嘅未生
呢集房間角落講英雄本色同花樣年華
https://m.bilibili.com/video/BV1xZ4y1A7rz
原來姜素拉係特別演出,唔怪得trailer冇佢
陽光姐妹淘兩個大家姐
想要套餐具多過寫真集/OST
「你啲杯碟顯得好寒酸」
兹山魚譜CGV golden egg 98%,好似唔錯,黑白電影唔算勸退
呢個網有冇參考性?我睇開Watcha個分
睇完諗緊韓國最多人識用廣東話唱嘅歌係咪當年情 同埋佢地分析劉華、哥哥同偉仔果度幾準 佢地都知香港電影輝煌年代已經過去,2046年會徹底消失
買咗飛睇完戲嘅觀眾可以俾金蛋或者爛雞蛋,大概係每100個觀眾有幾多覺得好。同朋友研究過,因為非金即爛,通常觀眾傾向俾金蛋,有90%以上都算不錯但watcha當然係個唔錯嘅指標
佢哋每次重映啲周邊整得好靚又用心,好用力擺資源係吸引人入場。我未試過入戲院睇阿飛
聽講叒重映霸王別姬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞