韓國電影集中討論區 (13)

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
原來冇
hkiff先睹為快啦
未拎本野 你提我先知道有
好期待係大銀幕觀賞

點解金允錫咁靚仔
高先買咗
港譯醉美的一課
酸後的一課會唔會好啲
真係做得好出色
Hkiff有呢套咩?
我都覺
原來冇 可能孟加拉效應
btw血巴今日有咩斬獲

遲咗幾日
李善均將出演金知雲導演(《甜蜜人生》《密探)》的首部電視劇《Dr. Brain》,並通過Apple TV+公開,這也是Apple TV的第一部韓語原創系列作品。
該劇是一部改編自同名人氣網絡漫畫的SF驚險劇,主要講述大腦科學家的感情旅程,家人被捲入疑案後,主人公開始通過連接包括妻子在內的涉案人員的大腦來收集記憶,以解開他們發生的事情、為何發生的謎團。《Dr. Brain》將於今年年內通過Apple TV+向全世界公開。
崔岷植、柳俊烈繼《沉默》後時隔4年再合作,出演電影《夜貓子》。該片以朝鮮仁祖時代為背景,圍繞著從清朝回來的昭顯世子之死而發生的故事。選角結束後下半年開拍。 ​​​
JSA韓國4K重映
演員全慧珍和陳善奎有望加入演員李政宰首部自編自導自演的電影《Hunt》。
《Hunt》是一部諜戰動作片,講述安全企劃部的王牌特工樸平浩(音)和金正道(音)在追查派往韓國的間諜總負責人時發現驚人真相的故事,由曾製作《新世界》等作品的男子漢公司製作。
請問有冇啲李炳憲做膽小怕事窮撚角色既電影
朴贊郁新戲《分手的決心》殺青
本身買廿幾套 最後得一半
大部分都係文化中心嘅戲
經典復修電影唔駛多講(山田洋次,關sir同高達係必須的)
個人推介南巫、石井裕也、捕鯨少年、dau、city hall、小公主
仲有啲戲唔記得名 返屋企再講
知名串流平台對日韓影視巿場嘅投入 難免令我有啲葡萄
窮撚有 膽小好似窄啲
近康城月份 應該好快有預告
其實係想睇佢做小人物會係點
因為暫時睇過佢幾套戲都係做人大佬或者冷血殺手
想睇吓佢做啲性格完全相反既角色
啱啱先拍完,未做後期 等下年
可能下年康城又有齊朴贊郁同羅泓軫
而家亞洲影視市場最大真係韓國
韓國近排搞緊個男女演員200人計劃,將啲有實力有潛質嘅演員做曬profile推廣俾海外嘅行內人睇,積極搵合作機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞