[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVII

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
空氣感強啲應該用邊隻打底好?

啱啱用完 zentryo root lift spray 但好撚貴

有冇其他平靚正推介?

岩岩買左mm隻matte styling balm
但追post先發現呢度d巴打屌呢隻
Hkhomebrew 啱用嘅好快啲用。因為佢好快變壞 變臭
你唔嫌貴又覺得啱用,其實冇乜問題
但其實圍返同quicksand差唔多價咩
quick sand ~$150 50g
mm ~$300 100g
已經變臭咗,但上頭都仲有鹽水啞身嘅感覺,我都搵緊類似呢種嘅clay
用法用量唔同
quick sand每次最多用半個手指尾甲打底
又唔覺shear revival同orient無力咼,反而雀泥就真係零hold
Northern lights都幾好力,仲諗住clay pomade會仲hold啲
你orient應該係clay?我呢隻官方稱為髮泥蠟,搽上頭係非常soft,唔噴定型一陣就會跌晒落嚟

Shear revival我諗對短髮嚟講,會幾好,做到一捽捽嘅感覺
Bayside clay最唔好用 又難洗 😡
Orient clay pomade同texture clay都用過,覺得兩隻差唔多 我用sidekick zero打底一般hold到全日
哦,仲以為clay pomade會好硬身唔使打底
gary短短幾個月已經隱約成個地中海露出來
我用緊Suavecito Pomade Firme Strong Hold

有冇同路人
american garden 係咪好力過Northern lights 好多?

有冇爸打比較下?
有冇邊隻做到手整凌亂感
但又有抗熱?
呢幾日整完個頭曬一曬就冇咗
用開firsthand 轉左用嵐 覺得一d都唔好用、太乾
之前未轉髮形個陣岩用
衣家轉左side back 用唔到
乾到hihi完全唔知點用
orient 新泥幾好
個頭濕啲咁上再吹會容易啲用 但唔用佢用其他又唔夠hold
支那工廠製造嘅化學泥
終於感受到flagship傳說中既神級售後service, 成個星期唔出貨,email佢幾日先覆,買3隻product2隻冇晒scent叫我揀過(但網站又會俾你買) 覆完佢佢繼續潛水 CLS
好耐冇去handsome factory
乜原來有幾個barber 變左收$480
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞