[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVII

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
我都覺摩泥收乾得勁快,呢家啲天氣好多時gel完出門一陣就會開始變一支支同小小flyaway

巴打有冇試過用stickmore tonic嚟打底? 聽講隻打底水夾泥嘅效果都唔錯
張良記推嗰枝豬水clay spray好難用
定型水咁款一噴就硬
點梳
佢地力推啲野真係唔多掂😂😂😂😂😂
不嬲冇理尻過佢地
近排試咗幾隻新嘢。都幾好用

cub and co matte paste
odin wax cream

apply 幾smooth,有medium to firm hold。兩隻做型之後都唔會太黏,摸想去好輕,我鐘意呢種效果。

odin wax scream 定力好啲,黏性好啲啲,可以做啲比較slick 嘅style

我個人鐘意撈埋一齊用。剛剛好。
輕成點

做唔做到空氣感?
覺得摩泥得上頭個下好睇,輕得來又有texture

但收乾之後就變形

依家我用來打底,之後再用orient texture clay

你可能用來打底,再加d油少少濕少少的products咁可能少d fly away
摩泥上頭真心好j

今日買左支stickmore tonic,再試試會唔會減低fly away同hold得好啲
有無用hkhb cream 嘅巴打?
係手搓勻左就可以上頭?依然有少少白色?
我試過搓耐左唔知係咪開始出手汗開始dissolve 左d cream 最後變左透明
試過上咗頭之後再手摷或者梳,D 白色會慢慢冇咗
買左lagoon 聽日試試佢
買咗fh all purpose pomade試吓
用過覺得mm chrome係最好 可惜轉formula 又加價
摸落去唔油,好似冇落過嘢咁
但定到型
應該做唔到空氣感
Rio都唔錯
摸落去唔油,好似冇落過嘢咁
你係指
cub and co matte paste?
前者喺邊度買
root n muddle
好用?
佢出左隻水
隻水睇成份好重泥冇油,唔知係咪好kick
隻味好正
水我未買,遲下買嚟試
對比下佢最平已經係平
有咩泥似Templeton Tonics Oasis Clay?
mm 有隻新product 叫pomade 幾好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞